/ - FOTO: NVO BRINI O SEBI
28/09/2024 u 21:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Prikupljeno preko 5,4 hiljade eura za psihofizičku podršku ženama

Na događaju “Trka za lijek” - Race for the Cure, koji je održan danas na podgoričkom brdu Gorica, prikupljeno je preko 5,4 hiljade eura pomoći za psihofizičku podršku ženama za povratak u redovne tokove života nakon operacije karcinoma dojke.

Kako je saopšteno iz nevladine organizacije (NVO) Brini o sebi, događaj je okupio 1.036 registrovanih učesnika koji su registracijama donirali novac za podršku ženama koje se liječe od karcinoma dojke.

- Prikupljeno je 5.462 eura, koja će biti opredijeljena za psihofizičku podršku ženama za povratak u redovne tokove života nakon operacije karcinoma dojke- kaže se u saopštenju.

Predsjednica NVO Brini o sebi, Ivona Dabetić, kazala je da je “Trka za lijek” važno podsjećanje za sve žene na neprocjenjivi značaj brige o sebi.

- U skladu sa sloganom trke “Svakim korakom podržavamo jedni druge”, danas smo poslali snažnu poruku svim ženama koje se bore sa karcinomom dojke da nijesu same u toj borb- rekla je Dabetić.

Događaju su prisustvovale supruga predsjednika države, Milena Milatović, ambasadorke Sjedinjenih Američkih Država, Italije, Francuske i Velike Britanije, Džudi Rajzing Rajnke, Andreina Marsela, An Mari Maske i Dona Meken.

One su, kako se dodaje, pozvale prisutne žene da blagovremeno brinu o sebi i naglasile značaj prevencije sa ciljem ranog otkrivanja karcinoma dojke.

- Istakle su podršku organizovanju “Trka za lijek” događaja u Crnoj Gori i zahvalile organizatorki na aktivnostima koje sprovodi sa ciljem podrške ženama koje se liječe od karcinoma dojke- kaže se u saopštenju.

Navodi se da je danas na Gorici u znak podrške trčalo i šetalo više od hiljadu žena, muškaraca i djece, a tri ženska i tri muška pobjednička mjesta simbolišu pobjedu svih žena nad karcinomom dojke.

Dodaje se da su prvi kroz cilj prošli Đole Radović, Anton Glogaj i Nemanja Ćetković, dok je prvo mjesto među ženama osvojila Milica Radulović, drugo Ana Krivokapić i treće Ksenija Ražnatović, a četvrta je kroz cilj prošla jedanaestogodišnja djevojčica Ester Vukotić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. septembar 2024 21:02