Радуловић и Ландсбергис / - МВП
20/11/2021 u 11:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић и Ландсбергис: Снажна подршка Литваниjе ЕУ интеграциjи Црне Горе

Министар Радуловић истакао jе да jе према посљедњим истраживањима подршка наших грађана Европскоj униjи порасла на преко 74 одсто, као и идеjи чланства у Алиjанси на 67 одсто

Црна Гора и Република Литваниjа његуjу традиционално приjатељске односе што доказуjе и важан jубилеj, 15 година од успостављања дипломатских односа између двиjе државе, истакнуто jе на састанку шефа црногорске дипломатиjе Ђорђа Радуловића са министром вањских послова Републике Литваниjе Габриjелиусом Ландсбергисом, наводе из Министарство вањских послова.

Рекавши да Црна Гора остаjе посвећена ЕУ интеграциjи и савезништву у НАТО-у, гдjе са Литваниjом сарађуjемо у оквирима важним за глобалну безбjедност, министар Радуловић истакао jе да jе према посљедњим истраживањима подршка наших грађана Европскоj униjи порасла на преко 74 одсто, као и идеjи чланства у Алиjанси на 67 одсто.

Такође, он jе истакао да jе наша земља посвећена испуњавању обавеза коjе проистичу из чланства, као и опредjељењу да допринесе регионалноj стабилности, те да подржава већу заступљеност Западног Балкана, као стратешки важног региона за Алиjансу.

Посебну захвалност Литваниjи министар Радуловић истакао jе на њеноj снажноj подршци коjу пружа Црноj Гори на путу европске интеграциjе,  а коjа се огледа у отвореном и континуираном заступању политике проширења, те проjектима Твининг и Таjекс за размjену искустава и знања.

Ландсбергис нагласио да политика проширења ЕУ на Западни Балкан има неупитну подршку Литваниjе. Литваниjа jе приjатељ и партнер Црне Горе и међусобна подршка у важним питањима од значаjа jе за продубљивање свеукупне сарадње двиjе државе.

Шефови дипломатиjа похвалили су сарадњу двиjе државе у области одбране уз сагласност  да постоjи простор за њено унапређење и у другим областима попут економиjе и туризма.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 03:48