Radulović obišao regionalni put Mateševo-Trešnjevik-Andrijevica / - FOTO: MINISTARSTVO SAOBRAćAJA
16/03/2024 u 10:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radulović: Prevozili balvane, pa oštetili put

Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović obišao je regionalni put Mateševo-Trešnjevik-Andrijevica čija je sanacija planirana čim se stvore povoljni vremenski uslovi. Ovaj put koji je u jednom dijelu već rekonstruisan, tokom zime je pretrpio oštećenja usljed nemarnosti koncesionara koji prevoze balvane.

- Ministarstvo je dalo nalog Upravi policije i Upravi za saobraćaj da vrše redovnu kontrolu ove vrste prevoza te da prevoznike čije vozilo prekoračuje propisane mase isključe iz saobraćaja i propisno kazne. Čim se stvore povoljni vremenski uslovi Uprava za saobraćaj će kroz redovno i investiciono održavanje izvršiti sanaciju najkritičnijih oštećenih dionica na ovom putu - istakao je Radulović.

Direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović rekao je da je dionica puta od Mateševa do Trešnjevika preterpjela velika oštećenja i da je naročio ugrožena dionica u dužini od 5 km.

- Ekipe Crna Gora put-a, koje rade na redovnom održavanju, već otklanjaju najveće nedostatke, te kada vremenske prilike dozvole moći će da se pristupi ozbiljnijim radovima na sanaciji ovog dijela putnog pravca - rekao je Vuksanović.

Radulović je prilikom obilaska terena razgovarao sa predstavnicima mjesnih zajednica “Bare Kraljske”, “Vranještica” i “Kalje” koje gravitiraju na teritoriji Opština Kolašin i Andrijevica. Jedna od tema bila je puštanje u saobraćaj putnog pravca Lubnice-Jezerine.

- Ja razumijem nezadovoljstvo mještana ovog kraja ali još jednom pozivam na strpljenje. Uprava za saobraćaj je formirala Komisiju za tehnički prijem radova, te shodno nalazu Nadzornog organa, Komisije i nadležne inspekcije donijeće se odluka o spremnosti puštanju puta u saobraćaj. U narednih nekoliko dana imaćemo preliminarni nalaz i stav nadležnih službi i shodno tome će se postupiti - najavio je Radulović.

Tokom posjete Opštini Kolašin, ministar je razgovarao sa predsjenikom Opštine Petkom Bakićem i potpredsnikom Vasilijem Ivanovićem.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 19:11