Јовановић са адвокатицом Јованом Филиповић, замјеником МВП и амбасадором Црне Горе на Косову / - Фото: Јовановић
21/07/2021 u 18:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Ристо Јовановић: Не осјећам се кривим, схватио сам ко ми је био подршка у тешким тренуцима

Ристо Jовановић из Подгорице, коjи jе ухапшен на Газиместану због наводног “изазивања раздора и нетрпељивости”, пуштен jе данас из притвора након плаћања кауциjе, преноси Тањуг.

- Не осјећам се кривим. Поздрављам све људи коjи су били уз мене. У тешким тренуцима сам схватио ко ми jе био подршка - рекао jе Jовановић након изласка из притвора, преносе Новости.

Суд jе раниjе данас Риста Jовановића осудио на шест мјесеци затвора.

Истовремено, суд jе обjавио да може да прихвати замјену казне затвора за новчану у износу од 6.700 еура и забрану уласка на Косово и Метохиjу у наредних пет година, што су одбрана, Jовановић и његова породица прихватили.

У одлуци jе наведено да jе Jовановић имао “намјеру да изазове раздор и нетрпељивост” између етничких заjедница током обиљжавања Видовдана на Газиместану.

Демократски фронт потврдио jе да ће платити кауциjу у износу од 6.700 еура за ослобађање Jовановића.

Ристо Jовановић из Подгорице ухапшен jе током прославе Видовдана на Газиместану, пошто jе указао полициjи, коjа jе грађанима одузимала српска обиљежjа, да немаjу потребе да претресаjу монахињу.

Припадници специjалне полициjе одвели су га са капиjе улаза у двориште споменика на Газиместану, убацили у возило полициjе и, уз пратњу, удаљили се према Приштини.

Jедномјесечни притвор одређен му jе неколико дана касниjе, а суђење jе заказано по хитном поступку.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

19. septembar 2021 16:39