Ilustracija / - FOTO: UPRAVA ZA GAZDOVANJE šUMAMA I LOVIšTIMA
13/09/2024 u 09:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Rožaje: Oduzeti drvni sortimenti od bespravne sječe

Službenici Uprave za gazdovanje šumama i lovištima u Područnoj jedinici Rožaje, u prethodnim danima su zahvaljujući intenzivnim kontrolama terena otkrili dvije bespravne sječe, a slučajeve proslijedili nadležnim organima na dalje postupanje.

- Naime, u Gazdinskoj jedinici „Županica“, čuvar šuma je izašao na teren preuzeo zakonom predviđene radnje, o čemu je izvijestio nadređenog i podnio tužilaštvu krivičnu prijavu sa izvještajem i fotografijama oborenih stabala. Bespravna građa koju počinioci ovog djela nisu uspjeli da izvuku je zaplijenjena i oduzeta, što je veoma važno da se ekonomski oslabe počinioci, navodi se u saopštenju.

Takođe, oduzeti su drvni sortimenti iz bespravne sječe u Gazdinskoj jedinici „Vučansko-Biševske šume“, gdje je posječeno 25 čamovih stabala u bruto drvnoj zapremini od 39,05 m³, a gdje je Uprava spremna da u saradnji sa ostalim nadležnim organima pokuša da suzi broj potencijalnih izvišioca, kako bi ostalim institucijama bilo mnogo lakše da reaguju.

- Uprava za gazdovanje šumama i lovištima i u narednom periodu nastaviće intenzivnu borbu protiv bespravnih sječa, a naši službenici će pooštriti iznenadne kontrole terena, jer samo na taj način ćemo uspjeti da zaštitimo crnogorske šume i iskorjenimo bespravne aktivnosti iz njih, zaključuje se u saopštenju.

Suspendovan čuvar šume zbog propusta u radu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 09:58