Ilustracija / Uprava za gazdovanje šumama i lovištima
27/08/2024 u 11:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Suspendovan čuvar šume zbog propusta u radu

V.d. direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Miloš Rajković suspendovao je danas čuvara šuma u Područnoj jedinici Berane, zbog propusta u radu.

Kako su naveli, čuvar je bio zadužen za Gazdinsku jedinicu Jelovica koja je bila jedna od najugroženijih kada je riječ o bespravnim sječama.

- Nenajavljene kontrole ovog terena dale su pozitivne rezultate u borbi protiv šumokradica koje su bile aktivne na ovoj teritoriji, a tom prilikom utvrđeno je da je i pomenuti čuvar šuma juče tokom dana napravio ozbiljan propust u radu koji je u fazi izviđaja.  Iz tih razloga, a nakon prikupljenih podataka od strane rukovodioca Područne jedinice Berane i drugih službenika, VD direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima je jutros, po hitnom postupku donio rješenje o suspendovanju ovog čuvara šuma do okončanja disciplinskog postupka - navode iz Uprave.

U narednom periodu Uprava će nastaviti sa rigoroznim kontrolama terena, pri čemu neće abolirati od odgovornosti ni sve one zaposlene koji djeluju protivno zakonskim propisima.

Uprava za šume: Rasvijetliti slučaj napada na čuvara šuma iz Berana

- Crnogorske šume biće zaštićene od neodgovornih pojedinaca, dok će u Upravi moći da rade isključivo odgovorni i profesionalni radnici, kakva je i velika većina istih - zaključuju oni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. septembar 2024 22:24