/ фото пр центар
20/09/2021 u 14:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сајам допринио оснаживању жена за даље учешће на тржишту рада

Тродневни сајам вјештина за LBTQ жене, како је саопштено из Kvir Montenegrа, одржан је у LGBT Drop in centru у Подгорици

На тродневном сајму вјештина за LBTQ жене учествовало је 14 представница привредног сектора, невладиних организација, локалних и државних институција, што је допринијело њиховом оснаживању и унапређењу вјештина за даље учешће на тржишту рада и предузимању предузетничких иницијатива.

Тродневни сајам вјештина за LBTQ жене, како је саопштено из Kvir Montenegrа, одржан је у LGBT Drop in centru у Подгорици, а затворен предавањем Адријане Хусић из Црногорске бојанке.

- На сајму вјештина учествовало је 14 представница привредног сектора, невладиних организација, локалних и државних институција, а заинтересоване LBTQ жене и савезници/е имали су прилику да се информишу о дјелатностима жена из различитих сектора- казали су из Квир Монтенегра.

У оквиру пројекта Жене женама – допринос економском оснаживању LBTQ жена, који Queer Montenegro спроводи у партнерству са Асоцијацијом Спектра и који финансира Министарство правде и људских и мањинских права, организовано је пет предавања на тему снажнијег друштва из угла родне равноправности, преноси ПР Центар.

- Успјешно се завршава тромјесјечни менторски програм за ЛБТQ жене који је дао прилику незапосленим ЛБТQ женама да уз искусне менторке усаврше своја знања и вјештине, употпуне своје радне биографије и остваре контакте са другим женама у предузетништву- саопштили су из Квир Монтенегра.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 14:31