/ фото Пљевља
16/08/2021 u 17:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СД Пљевља: У мандату Храповића одобрено 17 специјализација

На четири додијељене специјализације, и то анестезиологија, урологија, епидемиологија и инфектологија, нико се није јавио, наводе они

Претходна власт и ресорно министарство и те како је имало слуха за потребе пљеваљске болнице и радило у циљу побољшања здравствене заштите свих грађана и грађанки тог града, па је од децембра 2016. па до 2019. године Министарство здравља, на чијем челу се налазио др Кенан Храповић, одобрило 17 специјализација за пљеваљску болницу, напомињу у СД Пљевља.

Реагујући на изјаве директора пљеваљске болнице, др Саша Грбовић, који је истакао да тој здравственој установи фали 17 љекара, у СД Пљевља напомињу да је од 2016. па до 2019. године Министарство здравља одобрило 17 специјализација за пљеваљску болницу на чијем челу се тада налазио др Ердуан Лаловић.

- На четири додијељене специјализације, и то анестезиологија, урологија, епидемиологија и инфектологија, нико се није јавио. Цијенимо и да јавност треба да буде упозната са сљедећим. У мандату министра Храповића, за болницу у Пљевљима, додијељене су сљедеће специјализације: двије из анестезиологије, двије из опште хирургије, три из гинекологије, двије из интерне медицине, по једна из ортопедије, офталмологије, психијатрије, неурологије, клиничке биохемије и педијатрије, као и двије из радиологије. Два радиолога и један анестезиолог су већ почели радити након завршене специјализације, док се у овој години завршавају специјализације из психијатрије, неурологије и гинекологије. Све остале додијељене специјализације биће завршене до 2024. године. Осим наведеног, додијељене су и субспецијализације из кардиологије, ендокринологије, гастроентерологије, нефрологије и неонатологије- објашњавају у СД-у.

Према њиховим наводима, претходна власт и ресорно министарство које је водио Лаловић имало је слуха за потребе пљеваљске болнице и радило у циљу побољшања здравствене заштите суграђанки и суграђана, а питање је, како су навели у реаговању, да ли се исто може рећи за ново руководство.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 13:41