Sa protesta izabranih ljekara / - FOTO: BOJANA BOžOVIć
30/08/2023 u 19:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sindikat izabranih doktora: Šćekić se bavio progonom i represijom nad ljekarima

Ističu da izabrani ljekari više nikada neće dozvoliti urušavanje zdravstvenog sistema od strane nestručnih aktera, a svako političko trgovanje istim bez da se čuje glas ljekara neće ostati bez odgovora

Povodom informacije u medijima da sadašnja politička struktura na čelu sa ministrom zdravlja Dragoslavom Šćekićem I njegovim saradnicima želi da ostane na čelu ministarstva oglasili su iz Sindikata izabranih doktora Crne Gore.

- SIndikat želi da jos jednom preventivno upozori sve političke aktere koji planiraju da lošim odlukama dodatno uruše primarnu zdravstvenu zaštitu, a time i kompletno javno zdravstvo. Nakon nekoliko protesta i izbora koji su uslijedili odlučeno da se sačekaju potencijalna nova lica koja ce napraviti zaokret od aktuelne loše zdravstvene politike. Ovih dana imamo priliku da svijedočimo brojnim političkim kalkulacijama pa se čak u javnosti pominjala mogućnost ostanka ministra Šćekića i njegovih bliskih saradnika na celnim pozicijima u ministarstvu zdravlja.samo razmišljanje o tome aktiviralo je alarm nakon kojeg želimo poruciti crnogorskoj javnosti da ukoliko do toga dođe da ce SIDCG zajedno sa svojih 240 ljekara preduzeti sve pravne mogucnosti što ranijeg stupanja u štrajk kao i da će se protesti održavati svakog vikenda ispred Vlade Crne Gore - kazali su iz Sindikata.

Ističu da izabrani ljekari više nikada neće dozvoliti urušavanje zdravstvenog sistema od strane nestručnih aktera, a svako političko trgovanje istim bez da se čuje glas ljekara neće ostati bez odgovora.

- Ministar Šćekic je sa svojim saradnicima urušio vec ranjivu primarnu zdravstvenu zastitu, bavio se progonom i represijom nad ljekarima, umanjio zarade ljekarima,odbio da primi na razgovor njihove predstavnike, oduzeo građanima njihovo pravo na kvalitetnu zaštitu izabranog ljekara i na kraju poluistinama pokušao iste okrenuti protiv svih ljekara su zemlji. Što se tiče nezakonitih djelovanja njegovih saradnika pustićemo da reaguje tužilaštvo - zaključili su u saopštenju.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 09:07