/ - илустрација фото УП
23/12/2021 u 23:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Синдикат УП: Полицајци су на бранику заштите грађана

Синдикат Управе полиције реаговао је поводом напада на колегу Рефика Дедејића

Синдикат Управе полиције реаговао је поводом напада на полицијског службеника.

- Центар за правну заштиту и едукацију полицијских службеника Синдиката Управе полиције указује јавности на све учесталије нападе на полицијске службенике/це Управе полиције. Полицијски службеници су на бранику заштите личне и имовинске сигурности грађана и професионалци који својим дјеловањем и вршењем других повјерених овлашћења желе да допринесу што већем степену заштите свих грађана. Међутим, приметно је да се у континуитету повећава број напада и угрожавања личне сигурности полицијских службеника/ца а некада и чланова њихових породица- наводе у саопштењу.

Један од таквих напада, какао су саопштили, приликом редовног обављања полицијског посла догодио се дана 21.12.2021.године у Рожајама када је озбиљно повриједјен полицајац Рефик Дедејић, полицијски службеник ОБ Рожаје док се налазио на извршењу службених послова и задатака. 

- Указујемо да јавност и институције система морају озбиљно размотрити безбедносне аспекте овог али и свих других случајева у којима су неријетко чак у последњих неколико година смртно страдали полицијски службеници приликом обављања свог посла. Желимо још једном да као тијело Синдиката Управе полиције укажемо свим доносиоцима одлука али и јавности да сигурност сваког грађанина зависи и од сигурности сваког полицајца и да је потребно да као друштво заштитимо сваког полицијског службеника кроз побољшање услова у којима раде веома тежак и одговоран посао али и да унаприједимо легислативу кроз доношење Посебног колективног уговора и других неопходних законских рјешења.  Центар ће у току 2022. године покренути широки друштвени дијалог на стварању што бољих услова за рад и повољно пензионисање полицијских службеника који су вишедеценијским мукотрпним радом у интересу грађана ризиковали своје животе и здравље али и сагледавање реалних могућности за измјене одредаба Кривичног законика којима се још строжије санкционишу напади и угрожавање службеника полиције- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:04