/ илустрација фото
30/04/2022 u 13:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Синдикат управе и правосуђa: Програм "Европа сад" улио мало наде, па доживио крах

Свим радницима Црне Горе и свијета Синдикат управе и правосуђа Црне Горе жели сретан 1. Мај

Свим радницима Црне Горе и свијета Синдикат управе и правосуђа Црне Горе жели сретан 1. Мај.

- Требало би да је то њихов, наш празник, празник који слави рад. Од рада се приходује, од прихода се живи, а 1.Мај је одређен да буде празник који ће славити радника и његов живот. Ни овог пута радници Црне Горе немају превише разлога за славље, а сигуран сам ни за оптимизам. У свијетлу догађаја и њихових последица последњих година, ковида 19, економске кризе, затим лошег  социјалног дијалога, а договора ни на кашичицу, затим последица рата у Украјини и свих дневно политичких превирања последњих двије године, само ријетки радници код нас могу рећи да су задовољни- наводи у саопштењу Синдиката  Ракочевић Ненад.

Како је навео: "Ако је програм Европа сад улио у једном тренутку мало наде за неки бољи стандард, буквално није почела ни његова реализација, а он је доживио свој крах".

- Увећање зарада, а последњих дана видимо да су наши чувени Европа сад конструктори и смањили плате појединим категоријама радника, појела је инфлација коју нису исконтролисали. Цијене свих намирница и дневних потрепштина вртоглаво су порасле, а тек се очукује најављењо поскупљење струје и воде.Она брана која треба да нивелише посладавце и политичаре са реалношћу, а то су синдикати, је само као именица која се користи на нашим просторима,и   инспирише на неозбиљност, јавашлук и личне интересе.Када послодавци било Влада у јавном, било приватни послодавци у реалном сектору контролишу синдикате односно њихове челнике, или их условљавају разним начинима,  уз велико извињење и част појединцима и појединим организацијама, закључак је да је синдикализам само ријеч на папиру. Они поједини у мањини, немоћни су од већине која заједно са послодавцима чини главну полугу, да могу нешто битније промјенити- наводи, поред осталог, у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 22:47