за контића / - Ин4С
27/05/2022 u 10:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

СНП: Пут до истине у Црној Гори никада није био лак, Душко Јовановић је за њу дао и свој живот

Како истичу, новинарство у Црној Гори је у претходном периоду било заробљено од стране оних који су имали моћ над народом

Социјалистичка народна партија Црне Горе се и овог 27. маја са највишим поштовањем и тугом сјећа свог саборца Душка Јовановића, са којим смо дуго година били на истом путу правде и истине, борећи се за праведну и слободну Црну Гору, поручују из ове партије.

 - Данас је 18 година од мучког убиства Душка Јовановића, уредника дневне новине Дан, некадашњег истакнутог посланика Социјалистичке народне партије, чији је био један од оснивача. Боли чињеница да ни данас, осамнаест година касније, нема јавно саопштене истине о томе ко је убио Душка Јовановића, ко је пуцао и због чега - наводе из СНП-а.

Како истичу, новинарство у Црној Гори је у претходном периоду било заробљено од стране оних који су имали моћ над народом, који су диктирали услове живљења како би задовољавали своје личне и потребе оних у свом најближем окружењу.

 - Вјерујемо да је то “вријеме зла” иза нас, да је Црна Гора данас на правом путу и да ће се истине откривати а кривима судити. Душко Јовановић је и даље симбол истине и правде које морају бити промовисане као основни постулати новинарске професије, а новинари морају имати елементарно коректне услове за рад, како би се очували критеријуми и квалитет професионалне етике - поручују из СНП-а.

Како истичу, пут до истине у Црној Гори никада није био лак, а за слободно изговорену ријеч се давало се много. Душко је дао и свој живот.

- Потпуна слобода медија догодиће се онда када се у потпуности  разријеше случајеви напада на новинаре и када налогодавце и извршиоце убиства Душка Јовановића  стигне рука правде. Увјерени смо да ће се то десити врло брзо, закључују они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 00:38