Ilustracija / - SNP
19/07/2022 u 10:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

SNP: Sinjajevine ne smije biti korišćena u vojne svrhe

Podsjećaju da se radi o drugom najvećem pašnjaku u Evropi, te je i to jedan od razloga zbog kojih se mora spriječiti njegova devastacija

Socijalistička narodna partija Crne Gore smatra da prostor planine Sinjajevine ne smije biti korišćen u vojne svrhe i, u tom smislu, poziva Vladu Crne Gore da povuče odluku iz 2019. godine kojom je predviđeno da se na ovom lokalitetu gradi vojni poligon.

- Ovim putem želimo da podržimo zahtjeve građanske inicijative "Sačuvajmo Sinjajevinu" i svih građana koji se bore da Sinjajevina ostane ono što je oduvijek bila – netaknuto blago prirode koje svojom ljepotom privlači ljude sa svih strana svijeta i od višestruke je koristi ljudima koji na njoj žive - navode iz SNP-a.

Podsjećaju da se radi o drugom najvećem pašnjaku u Evropi, te je i to jedan od razloga zbog kojih se mora spriječiti njegova devastacija.

- Sinjajevina mora biti sačuvana za postojeće i buduće generacije, a prvenstveno za mještane koji žive od stočarstva i turizma na ovom području - navode iz ove partije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 16:32