Драган Шолак / - Фото: Друштвене мреже
29/01/2022 u 09:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шолак: Вучић jе диктатор коjи се прави фин и пристоjан

Мислим да jе Вучић примјер тога како jедан диктатор може, правећи се фин и пристоjан, да стекне одређени углед у Европи - поручио је Шолак

Прије куповине Саутемптона, Драган Шолак скоро никада ниjе давао интервjуе и избјегавао jе да се поjављуjе у jавности. Након што jе постао власник енглеског премиjерлигаша, за британски Гардиjан jе говорио о своjим страховима када су у питању медиjи у Србиjи и зашто jе изгубио у трци за права на пренос Премиjер лиге.

- Не волим да будем jавна личност и надам се да ћу се ускоро вратити дискретниjем животу - рекао jе за Гардиjан Драган Шолак, власник Саутемптона и сувласник Унитед Групе, водеће телекомуникационе и медиjске групе у jугоисточноj Европи.

Посебно jе одушевљен тиме што jе прошлог викенда Саутемптон играо неријешено са Манчестер Ситиjем 1:1 на Сент Мерису и тако прекинуо низ од 12 узастопних побједа „Грађана“. Био jе то „апсолутно врхунски наступ против вјероватно наjбоље екипе на свијету“, рекао jе Шолак за Гардиjан.

Гардиjан наводи да Шолаково богатство, коjе се процењуjе на 1,4 милиjарде фунти, углавном потиче од 33 одсто удјела коjе има у Унитед Групи, холандскоj компаниjи коjу jе саградио од нуле, и у оквиру коjе послуjу медиjи широм Балкана, укључуjући и Н1.

Оно о чему jе заиста желио да говори jе политичка ситуациjа у његовоj родноj земљи, где jе предсједник Александар Вучић, у континуитету стезао стисак над медиjима од када jе први пут постао премиjер 2014. године, наводи Гардиjан.

- Моj фокус jе заиста да укажем на ситуациjу око слободе медиjа у Србиjи - каже Шолак, чиjи jе информативни канал Н1 сада на мети предсједника, пише британски лист.

- Мислим да jе Вучић примјер тога како jедан диктатор може, правећи се фин и пристоjан, да стекне одређени углед у Европи - додаjе, у знак критике оних у ЕУ коjи подржаваjу Вучића.

Када jе вијест о договору са Саутемптоном обjављена, премиjерка Србиjе Ана Брнабић напала jе Шолака на Твитеру, тврдећи да jе дио „олигархиjе“ блиске претходноj власти, а прорежимски таблоиди га често сатанизуjу, тврдећи да jе заступник сиве еминенциjе или страног утицаjа, наводи Гардиjан, а преноси Н1.

Шолак истиче да нема политички програм, осим жеље за поштеним изборима и да нема везе са политичким странкама.

- Моjи главни приоритети су моjа породица и голф, а онда тек бизнис. Политике нема ни у првих 100 моjих приоритета. Политика ме не занима. Постао сам политичка личност само зато што им нисам дозволио да промијене начин на коjи водимо наше информативне канале - рекао jе, додаjући да се Унитед Група нашла под притиском на разне начине.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 16:06