Anđela Jakšić Stojanović i Katja Kojl potpisale sporazum / - MPNI
06/07/2024 u 12:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Sporazum sa Njemačkom: Saradnja u oblasti obrazovanja, kulture, nauke i sporta

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, prof. dr Anđela Jakšić Stojanović јuče јe u Berlinu potpisala Sporazum između Vlade Crne Gore i Vlade Savezne Republike Njemačke o saradnji u oblasti kulture, obrazovanja, nauke, mladih i sporta sa državnom ministarkom Savezne Republike Njemačke Katjom Kojl.

Sporazuma podrazumijeva podsticanje saradnje sa posebnim akcentom na sve oblasti obrazovanja, uključujući škole i visokoškolske ustanove, naučnoistraživačke ustanove i druge. Biće podržana i razmjena naučnika kroz naučno-istraživačke projekte, kao i nastavnog osoblja, studenata i administrativnog osoblja na ustanovama.

image

Potpisan sporazum

- MPNI

Takođe, Crna Gora i Savezna Republika Njemačka će se zalagati za razmjenu mladih, a predviđena je i kulturna razmjena u cilju sticanja novih znanja o kulturi i umjetnosti, kao i intenzivna saradnja u projektima i inicijativama koje se odnose na zaštitu i valorizaciju zajedničkog kulturnog nasljeđa.

Crnogorska delegacija u zvaničnoj posjeti Visbadenu

Ministarka Jakšić Stojanović kazala je da se radi o važnom međunarodnom dokumentu za našu zemlju koji će omogućiti da dosadašnju kulturnu, obrazovnu, naučnu i sportsku saradnju sa SR Njemačkom podignemo na viši nivo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 08:15