Bošković - Zekić (foto: AEM)
30/09/2021 u 16:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Спријечити злоупотребу слободе изражавања

Како се наводи у заједничком саопштењу, током разговора анализирана је међусобна сарадња, са посебним акцентом на отворена питања из регулаторних надлежности

Један од кључних изазова, на чијем превазилажењу треба у континуитету радити је превенција и сузбијање активности које представљају евентуалну злоупотребу слободе изражавања или евентуално њено непримјерено ограничавање.

То је данас оцијењено на састанку предсједника Савјета Агенције за електронске медије Бранка Бошковића и директора Горана Вуковића, са Оливером Зекић, предсједницом Савјета Регулаторног тијела за електронске медије Србије и Миланом Тодоровићем, генералним секретаром.

Како се наводи у заједничком саопштењу, током разговора анализирана је међусобна сарадња, са посебним акцентом на отворена питања из регулаторних надлежности.

-Апострофиран је значај институционалне независности регулатора и наглашена њихова улогу у демократском друштву- наводи се у саопштењу.

Посебна пажња је посвећена активностима на обезбјеђивању ефикасног надзора над примјеном стандарда у области емитовања и изазовима које доноси развој тржишта аудиовизулених медијских услуга.

-У времену када нове технологије дају невиђене могућности за остваривање права на слободу изражавања, све те предности могу бити и средство за злоупотребу ових права на штету других, не мање важних, људских права, каква су право на приватност, заштиту достојанства и слично- наводи се у заједничком саопштењу.

Представници регулаторних тијела су, како се наводи, посебно истакли значај сарадње регулатора из региона која доприноси, како размјени искустава и праксе, тако и стварању окружења у којем се на досљедан и ефикасан начин обезбјеђује остваривање и заштита слободе изражавања у области електронских медија.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

13. maj 2024 18:10