Тамара Срзентић / - Тамара Срзентић
02/11/2021 u 07:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Срзентић у званичноj посjети Словениjи

Посjета ће, како jе саопштено из Министарства, бити прилика за размjену мишљења и искустава у вези са приоритетним активностима двиjе земље, посебно у области дигитализациjе и реформе jавне управе

Министарка jавне управе, дигиталног друштва и медиjа Тамара Срзентић предводиће црногорску делегациjу коjа ће од данас до четвртка боравити у званичноj посjети Љубљани.

Посjета ће, како jе саопштено из Министарства, бити прилика за размjену мишљења и искустава у вези са приоритетним активностима двиjе земље, посебно у области дигитализациjе и реформе jавне управе.

Амбасадор Словениjе у Црноj Гори, Грегор Прескер позвао jе Срзентић да посjети Словениjу и разговара са партнерима у Влади.

Имаjући у виду добру сарадњу са ресорним институциjама Владе Словениjе, Срзентић ће се сусрести са министром jавне управе Боштjаном Коритником, министром економског развоjа и технологиjе Здравком Почивалшеком, министром културе Васком Симонитиjем, и министром без портфеља задуженим за дигиталну трансформациjу Марк Борисом Андриjаничем.

Такође, имаjући у виду значаj Привредне коморе и Дигиталне коалициjе у Словениjи, Срзентић ће се сусрести са предсjедником Привредне коморе Словениjе Ненадом Шутановцем, и предсjедником управног одбора словеначке Дигиталне коалициjе Игором Зорком.

Поред тога, Срзентић ће имати састанке са црногорским студентима и почасним конзулом Црне Горе у Словениjи, Воjом Ковачем.

Министарство jавне управе, дигиталног друштва и медиjа jе у фази израде низа стратешких докумената, а приjе свега Стратегиjе реформе jавне управе, Стратегиjе дигиталне трансформациjе, Стратегиjе сарадње са НВО, Стратегиjе информационе безбjедности, као и низа правих аката из своjе надлежности.

“Планирани састанци ће бити прилика за размjену мишљења у вези са приоритетним активностима двиjе земље, унапређењем билатералне сарадње из поменутих ресора, али прилика да се разговара на тему европских интеграциjа у областима реформе jавне Управе и дигитализациjе”, наводи се у саопштењу.

Разговараће се и на тему медиjа и медиjске писмености, управљања jавним сервисом, али и о плановима за дигиталну трансформациjу и управљање дигиталном трансформациjом кроз вриjеме и развоjу еУслуга, гдjе ће искуства Словениjе бити од изузетне користи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 04:30