/ - FOTO: MPNI
31/07/2024 u 08:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Stvoreni uslovi za sticanje licence ovlašćenog ispitivača za polaganje vozačkog ispita

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija stvorilo je sve uslove da zainteresovana lica mogu steći licencu za ovlašćenog ispitivača za polaganje vozačkog ispita.

- U prethodnom periodu urađen je i usvojen Pravilnik o sadržaju zahtjeva za izdavanje, odnosno produženje licence za ovlašćenog ispitivača za polaganje vozačkog ispita, sadržaju licence i sadržaju i načinu vođenja evidencije o izdatim licencama.Pored toga, Nacionalni savjet za obrazovanje pripremio je,,Program obrazovanja za sticanje ključnih vještina za ovlašćenog ispitivača za polaganje vozačkog ispita" - navode u saopštenju.

(VIDEO) Apel policije: Ne sjedajte za volan pod dejstvom alkohola

Na osnovu podnesenih zahtjeva za izdavanje licence za rad, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija sprovelo je provjeru ispunjenosti uslova za dobijanje licence, za realizaciju navedenog programa obrazovanja dva provajdera obrazovanja odraslih. 

image
- FOTO: MPNI

- Nakon završene obuke kod provajdera obrazovanja odraslih, zainteresovana lica ispit polažu pred komisijom koju obrazuje Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija. Posebno želimo da istaknemo, da je u skladu sa Sporazumom o saradnji između Ministarstva i Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, jedan od provajdera koji će sprovoditi obuke u skladu sa pomenutim programom obrazovanja i Mašinski fakultet Univerziteta Crne Gore - zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 18:12