Ilustracija / - UNSPLASH: TINGEY INJURY LAW FIRM SUD, PRESUDA
18/06/2024 u 18:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Sudski savjet: Bulatović, Folić i Radović Ivanišević izabrani za sudije Privrednog suda

Jelena Radović Ivanišević, Itana Folić i Darko Bulatović izabrani su danas na sjednici Sudskog savjeta za sudije Privrednog suda Crne Gore. To je objavljeno na sajtu Sudskog svajeta.

- Na osamnaestoj sjednici Sudskog savjeta, održanoj 18. juna 2024. godine, Savjet je obavio intervju sa kandidatima prijavljenim na Javni oglas broj 01-8661/23 od 25.12.2023. godine, za izbor 10 kandidata za sudije osnovnih sudova sjeverne regije, a koji su shodno zakonskoj proceduri ostvarili potreban broj bodova na testiranju, odnosno imaju utvrđenu ocjenu na pravosudnom ispitu, i to sa: Anom Bulatović, Tomom Zečevićem, Marijom Radonjić i Dankom Čović - navode u saopštenju.

Dodaju da nakon sprovedenog postupka i utvrđene Rang liste, Savjet je donio odluku da se za kandidate za sudije osnovnih sudova sjeverne regije izaberu: Danka Čović, Tomo Zečević i Marija Radonjić.

- Savjet je donio odluku o izboru Jelene Đukanović Perović za sudiju osnovnog suda, i istovremeno je rasporedio u Osnovni sud u Nikšiću. Na osnovu konačnog predloga ocjena Centra za obuku u sudstvu i Državnom tužilaštvu, za vrijeme trajanja teorijskog i praktičnog dijela inicijalne obuke za izabrane kandidate za sudije Privrednog suda Crne Gore, Savjet je utvrdio ocjene za Jelenu Radović Ivanišević, Itanu Folić i Darka Bulatovića. Ujedno donijete su odluke o njihovom izboru za sudije Privrednog suda- zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

25. jun 2024 17:58