Пензионери у шетњи (илустрација) / -FOTO: INTERMAGAZIN
15/01/2022 u 12:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Траже да Вучић интервенише: Српски пензионери у Црној Гори ускраћени за помоћ

Они подсјећају да су деценијама попут свих осталих запослених грађана Србије радили и борили се за државу Србију, плаћали све као и други грађани а сада када им је најтеже су дискриминисани и не добијају помоћ државе као грађани Србије

Српски пензионери који живе у Црној Гори обратили су се путем медија предсједнику Србије Александру Вучићу и министру финансија Синиши Малом апелом да помогну у рјешавању проблема исплате помоћи из Фонда ПИО Србије да би и они добили по 20.000 динара што је најављено за 10. фебруар.

Пензионери траже председника Вучућа и  министра Малог да интервенишу да и они добију помоћ државе као остали пензионери који су право на пензију остварили на територији Репунлике Србије.

„Три транше помоћи, двије од тридесет еура и једна од двадесет еура нису нам исплаћене и зато очекујемо да интервенишете да би нам била исплаћена помоћ од 20.000 динара што је најављено за 10. фебруар. Молимо Вас господо да нам помогнете и лично интервенишете да бисмо и ми који стицајем околности живимо у Црној Гори а цио радни вијек смо провели у Србији, добијемо помоћ као други људи који пензије примају из Фонда ПИО Србије“, навели су пензионери у  отвореном писмо председнику и министру.

Они подсјећају да су деценијама попут свих осталих запослених грађана Србије радили и борили се за државу Србију, плаћали све као и други грађани а сада када им је најтеже су дискриминисани и не добијају помоћ државе као грађани Србије.

-Када је држава 2014. године спроводила програм финансијске консолидације одбијали су нам од пензија нормално као и свим другим пензионерима. Када је била хиперинфлација, када је био рат, када су биле поплаве и земљотреси нису прављене разлике већ смо сви третирани једнако, а сада када Фонд ПИО исплаћује помоћ српски пензионери настањени у Црној Гори су дискриминисани и немају исто право на помоћ као остали. Зашто? - питају српски пензионери у Црној Гори и подсјећају да су од најаве Владе да ће бити исплаћивана помоћ за превазилажење кризе настале усqед пандемије ковид вирусом само једном добили помоћ у износу педесет еура.

Из Владе Србије најављено је да ће 10. фебруара пензионерима бити исплаћена помоћ у износу од 20.000 динара. Већина  пензионера који добијају пензије из Фонда ПИО Србије су расељеници са Косова и Метохије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:19