Зграда теехничких факултета / - уцг.ац.ме
01/09/2021 u 06:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Трећи рок: Расписан конкурс за упис у прву годину студиjа УЦГ

Упис ће бити организован електронски, у складу са програмом Министарства просвjете, науке, културе и спорта, а уколико приjаву ниjе могуће подниjети електронским путем, кандидати подносе приjаву непосредно, преко студентске службе организационе jединице

Конкурс за упис студената у прву годину основних студиjа Универзитета Црне Горе, за студиjску 2021/22, у III року, расписан jе данас, и то за 456 мjеста на Буџету Црне Горе, на студиjским програмима 14 организационих jединица.

Текст Конкурса обjављен jе у дневним листовима коjи излазе у Црноj Гори, као и на интернет страници званичног саjта Универзитета Црне Горе (www.уцг.ац.ме).

Упис ће бити организован електронски, у складу са програмом Министарства просвjете, науке, културе и спорта, а уколико приjаву ниjе могуће подниjети електронским путем, кандидати подносе приjаву непосредно, преко студентске службе организационе jединице.

Приjава на конкурс се подноси 2. септембра, до 16.00 часова, када ће систем за електронску приjаву бити затворен. Кандидати коjи се приjављуjу непосредно, преко студентске службе, подносе jе истог дана, у оквиру радног времена студентске службе.

Кандидати за упис на организационе jединице из области умjетности, односно на Факултет ликовних умjетности, Факултет драмских умjетности и Музичка академиjу, приjаву подносе искључиво преко студентске службе.

Тестови из два предмета од значаjа за наставак образовања за кандидате коjи ниjесу имали екстерни матурски односно стручни испит полажу се 3. септембра 2021. године. Распоред термина полагања предмета биће истакнути на интернет страницама организационих jединица.

Приjемни испити за факултете и академиjе коjи их организуjу, а коjи су додатни услови за упис, полажу се према распореду коjи ће бити истакнути на интернет страницама организационих jединица, у периоду од 3. до 6. септембра 2021. године.

Упис кандидата и издавање увjерења извршиће се закључно са 10. септембром 2021. године, према распореду организационих jединица.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:20