Ilustracija / - UCG
18/07/2024 u 10:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Treći upisni rok krajem avgusta na UCG

Konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore (UCG) biće raspisan u trećem upisnom roku, za studijsku 2024/25. godinu, krajem avgusta.

Konkurs će biti objavljen u dnevnim novinama koje izlaze u Crnoj Gori, kao i na zvaničnom sajtu Univerziteta Crne Gore (www.ucg.ac.me).

- UCG organizuje elektronsko prijavljivanje na predmetni konkurs u skladu sa programom Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija. Izuzetno, ukoliko prijavu nije moguće podnijeti elektronskim putem, kandidati podnose prijavu neposredno, preko studentske službe organizacione jedinice - naveli su iz Rektorata.

Sa UCG podsjećaju kandidate koji su primljeni u prvom i drugom roku da je potpisivanje ugovora o studiranju posljednji korak upisa na Univerzitet Crne Gore. 

- Pored mogućnosti potpisivanja putem elektronske lične karte, dostupne od prošle godine, ove godine je studentima na raspolaganju i dodatna opcija koju je omogućio Crnogorski Telekom besplatnim promo paketom eTrust.

Ugovor o studiranju budući studenti potpisuju elektronski, nakon završetka procedure upisa, u studentskoj službi fakulteta ili akademije na kojoj su aplicirali.  Nakon prijema studenta, na portalu e-Upis (upisi.edu.me) dostupna je elektronska verzija njihovog Ugovora o studiranju, koju studenti mogu elektronski potpisati i postaviti na e-Upis sajt - saopštili su iz Rektorata.

Kako su istakli, usluga elektronskog potpisivanja Ugovora o studiranju razvijena je prošle godine u okviru projekta "E-usluge kao odgovor na Covid-19", koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu sa Ministarstvom prosvjete, nauke i inovacija i Ministarstvom javne uprave.

Danas u „Danu“ konkurs za upis na državni univerzitet: U drugom roku 1.321 mjesto za brucoše

- Cilj projekta je podsticanje mladih na korišćenje digitalnih servisa u interakciji sa institucijama, bez čekanja u redovima i prikupljanja dokumenata - naveli su iz Univerziteta Crne Gore

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. septembar 2024 22:24