Мугоша и Марковић / - Мина
23/02/2024 u 12:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tužiteljka traži sankcije za Mugošu, odluka 11. marta

Optužni predlog protiv Mugoše podnijela je disciplinska tužiteljka Dijana Radulović. Ona msatra da je Mugoša počinila teži disciplinski prekršaj izjavom da vjeruje da je kupljena presuda Apelacionog suda u predmetu „državni udar“

Pred Disciplinskim vijećem Sudskog savjeta završeno je saslušanje sutkinje podgoričkog Višeg suda Suzane Mugoše. Disciplinska Tužiteljka Dijana Radulović je predložila da se Mugoši izreknu sankcij. Odluka će, kako je na sjednici saopšteno biti objavljena 11. marta u 13 časova.

Mugoša: Moje lično uvjerenje je da je presuda kupljena, to nisam saopštila na javnom mjestu, pa nisam počinila prekršaj

Podsjetimo, Mugoša je u novembru prošle godine izjavila da je uvjerena je da je odluka Apelacionog suda, u predmetu "Državni udar" kupljena, te da je falsifikat službene isprave.

Mugoša: Odluka Apelacionog suda u predmetu "Državni udar" je kupljena, onakve greške ne prave se slučajno

U završnim riječima, Mugoša je navela da "nemam od čega da se brani jer stoji iza svake svoje riječi".

- Moje uvjerenje i razumna sumnja je proizvod svega sto sam navela u svojoj odbrani jer je odluka Apelacionog suda presedan. Ne zanima me hoće li bilo koji optuženi biti osuđen ili ne i ovdje se ne radi o tome kakva će biti odluka već se radi o tome da odluka Apelacionog suda nije proizvod spisa predmeta - smatra ona.-

Optužni predlog protiv Mugoše podnijela je disciplinska tužiteljka Dijana Radulović. Ona msatra da je Mugoša  počinila teži disciplinski prekršaj izjavom da vjeruje da je kupljena  presuda Apelacionog suda u predmetu „državni udar“ .

Mugoša je tada reagovala na izjave lidera NSD i DNP Andrije Mandića i Milana Knežević, u kojoj su istakli da treba saznati postoji li komunikacija između nje i Vesne Medenice a u vezi sa presudom za predmet "Državni udar”.

- Dodatno sam uvjerena da je odluka Apelacionog suda kupljena na način na koji je ukinuta jer su imali mogućnost da, ako su žalbe bile osnovane, izvedu drugi pravni zaključak i donesu oslobađajuću presudu, a nisu to učinili, zaključila je tada Mugoša.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 18:51