Скрнављење умрлица у Бару / - Барски портал
30/06/2021 u 17:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Бару скрнављене умрлице, неко прекрижао све крстове

У Бару, граду вишедеценијском симболу мултиетничког и мултиконфесионалног склада доминантно настањеним православним живљем, одређене структуре "друштва" до неслућених димензија распирују мржњу

Барски портал пише да под Румијом неко уништава крстове на умрлицама истакнутим на табли за оглашавање у  Македонском насељу.

Како се може видјети фотографијама које "Барски портал" објављује, сваки крст изнад фотографија покојника на посмртним плакатама прекрижен је оловком, док су неки од крстова и поцијепани са умрлица. Да су мета монструма били искључиво крстови говори и податак да је једна од умрлица која не садржи вјерско обиљежје остала неоштећена.

Мјештани у Македонском насељу који су скренули пажњу на овај случај кажу да су веома узнемирени и да никако не вјерују у "теорије о изолованим случајевима", како ће неко покушати да оправда овај монструозни чин који би морао да изазове осуду свих релевантних друштвено - политичких структура и појединаца у Бару и изван њега.

У Бару, граду вишедеценијском симболу мултиетничког и мултиконфесионалног склада доминантно настањеним православним живљем, одређене структуре "друштва" до неслућених димензија распирују мржњу управо према свему православном. Стиче се утисак да се дефинитивно настоји унијети немир и неспокој међу Баранима и запалити озбиљан пожар нетрпељивости, али и не дај Боже - сукоба.

Све је више мишљења да се у последње вријеме очигледно темпирано подижу тензије са, могуће, веома опасним циљевима.

"Барски портал" апелује на Управу полиције и челнике Центра безбједности Бар да актере монструозног недјела почињеног у Македонском насељу открију у најкраћем року и приведу их правди, а јавност обавијесте о предузетим мјерама, како би се допринијело смиривању тензија, могуће и циљано фабрикованих у неким политичким кухињама од раније познатим по сличним пројектима

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 00:43