Пацијент са хематомом / - уступљена фотографија породице Љумовић
26/06/2021 u 13:33 h
Dejan BogojevićDejan Bogojević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У отпусној листи не помињу повреду, породица Љумовић поднијела пријаву против барске болнице

Супруга пацијента Цвијета Љумовић казала је за "Дан" да су огорчени због нехуманог односа особља и љекара те установе, који их нијесу обавијестили на који начин је дошло до повреде 67-годишњег пацијента

Породица Љумовић из Бара тврди да је особље Опште болнице покушало да сакрије да се пацијент В.Љ. повриједио приликом лијечења у тој установи и да су га без икаквог обавјештења најближих, са великим хематомом у предјелу трбуха отпустили кући. Супруга пацијента Цвијета Љумовић казала је за "Дан" да су огорчени због нехуманог односа особља и љекара те установе, који их нијесу обавијестили на који начин је дошло до повреде 67-годишњег пацијента. Она истиче да су Министарству здравља поднијели пријаву због поступања љекара у барској болници тражећи да се испита шта се догодило.

– Супруг је био смјештен у болници када му је позлило јер има висок крвни притисак. Због епидемије и забране уласка у болницу нијесмо могли нити да га видимо нити да га добијемо на телефон, због чега смо се о његовом стању интересовали код медицинског особља. Стално су говорили да му дају терапију и да је поспан, вјероватно од таблета. Успјели смо да дођемо до броја телефона докторице, коју смо позвали да се интересујемо за његово стање. Она је била јако непријатна и негодавала што је зовемо на приватни број. Казала је да узима терапију и да спава. Он је прије три дана изашао из болнице у веома тешком стању, једва се креће, слабо говори. Видјели смо да је у много лошијем стању него када је ушао на одјељење. Кад је кренуо да се пресвуче, били смо шокирани јер је имао велики подлив на десној страни стомака, био је дезоријентисан и нервозан. Не сјећа се шта се догодило у болници. Нико нам из болнице није јавио шта се десило и како се повриједио. Нигдје у отпусној листи не пише да има подлив и да ли треба да одради нека снимања како би се установило да ли је нешто провриједио. Наишли смо на нечувено понашње љекара. Поново смо позвали докторку и питали је шта се десило, а она је одговорила да је био немиран и да је повукао монитор који је пао на њега – прича Цвијета Љумовић.

Она каже да је њен супруг тешко могао бити "немиран" јер је вјероватно био под седативима, те да и сада једва прича и креће се.

– Нико нас од љекара није обавијестио о његовој повреди и како је настала – да ли им је пао или је апарат пао на њега. Он је раније имао мождани удар и инфаркт. Докторка нам је рекла да је дементан и да се губи, што није тачно јер он када нема висок крвни притисак потпуно нормално комуницира и функиционише. Сада након овога неће да оде на снимање и не знамо шта ћемо да радимо. Надамо се да ће надлежни реаговати како се ово никоме не би поновило. Након што смо Министарству здравља поднијели пријаву о овом случају назвали смо телефоном како би се информисалаи, али су нам само рекли да је пријава прослијеђена комисији за притужбе пацијената, Циљ нам је да укажемо на пропусте који су се десили мом супругу, а који нијесу изоловани у овој установи – каже Љумовићева.

Директор барске болнице Игор Каришик кратко је казао за "Дан" да није обавијештен о том случају и да до њега није стигла жалба породице.

– У понедјељак ћу испитати о чему се ради – рекао је Каришик.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 12:45