/ - Фото: Управа за инспекцијске послове (Твитер)
01/11/2021 u 19:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Подгорици за викенд контролисано 60 локала, изречене 24 новчане казне

Контролисано jе спровођење епидемиолошких, одобрења за обављање дjелатности, издавање рачуна, као и конзумирање дуванских производа у затвореном простору

На подручjу општине Подгорица током петка и суботе вече Туристичка инспекциjа спровела jе  акциjске контроле примjене епидемиолошких мjера али и уопште пословања угоститељских обjеката. Контролисано jе спровођење епидемиолошких, одобрења за обављање дjелатности, издавање рачуна, као и конзумирање дуванских производа у затвореном простору, саопштено је из Управе за инспекцијске послове.

Том приликом ова инспекциjа контролисала jе 60 угоститељских обjеката, при чему jе утврђено 19 неправилности. Због непосjедовања jедног од услова из националне дигиталне ковид потврде Туристичка инспекциjа jе подниjела једну кривичну приjаву.

Ова инспекциjа jе због неношења заштитних маски од стране запосленог особља и због недозвољене конзумациjе дуванских производа у обjекту подниjела пет захтjева за покретање прекршаjног поступка, као и 24 прекршаjна налога у износу од 9.700 еура.

Туристичка инспекциjа ће у наредном периоду наставити са контролама угоститељских обjеката, а када jе риjеч о ковид потврдама подсjећају све угостистеље да мораjу обезбиjедити jедно лице коjе ће контролисати спровођење мjера у локалу, те да запослени мораjу имати ковид потврду исто тако као и њихови гости.

За све неправилности позивају грађане да приjаве на бесплатни броj кол центра Управе за инспекциjске послове 080 555  555.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 22:51