Јочић / Фото: Архива Дана
22/05/2021 u 15:18 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Улаз у НП наплаћиван за 21. мај, Јочић: Патриотизам доказујте како сте научили

Нисте зуцнули када се арчио новац НП на сумњиве уговоре, поручила је предсједника УО НПЦГ

Гостима у националним парковима Биоградска гора, Проклетије, Дурмитор и Скадарко језеро јуче су за Дан независности наплаћиване улазнице, што није била пракса.

На сајту Националних паркова Црне Горе објављена је одлука управног одбора којом се ван снаге ставља члан 12 став 1 Одлуке о висини и начину обрачуна и плаћања накнада за коришћење добара националних паркова. Ову одлуку УО је усвојио на електронској сједници од 19. маја 2021. године.

Члан 12 Одлуке о накнадама прописивао је да је улаз у националне паркове Црне Горе бесплатан 21. маја. 

Пошто је информација објављена у медијима, на Фејсбуку се огласила и предсједница Управног одбора Националних паркова Марина Јочић, наводећи да "неки удбашки портали лију крокодилске сузе".

- Важно је да подсјетим да је бивша власт одредила осам ударних дана у сезони када се улазнице не наплаћују не марећи за интересе НП, не марећи што људе неопремљене шаљу на терен и не марећи што запосленима годину дана нису исплаћивани порези и доприноси на плате убједљиво најмање у државној управи. Исти ти портали нису зуцнули када се арчио новац НП на бараке од више десетина хиљада еура на сумњиве уговоре - додала је Јочић.

Она је саопштила да ће новац који су јуче наплаћивали од улазница бити употријебљен за појасеве за спасавање за надзорнике на Скадарском језеру, чиме ће, како тврди, њихови животи бити додатно осигурани.

- Kоме се то не допада, нека љубав и патриотизам доказује и даље како је научио, а ми у НП ћемо га доказивати радом и бригом за раднике - поручила је Јочић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 13:12