/ - Фото: ПР Центар
05/11/2021 u 12:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Унаприједиће систем пружања заштите за жене и дјецу жртаве насиља

Казала је да су Стратешким планом одређени приоритетни задаци у циљу бржег и квалитетнијег рада организације

Црногорски женски лоби (ЦЖЛ) у наредне три године унаприједиће систем пружања заштите за жене и дјецу жртаве насиља кроз боље социјалне сервисе помоћи и подршке, саопштено је на прес конференцији.

Директорица ЦЖЛ, Аида Петровић, казала је да је та организација израдила Стратешки план рада за период од три године (2021- 2024), којим су дефинисани циљеви, као и програми, акције и иницијативе које ће предузети, како би ти циљеви били постигнути.

-Стратешким планом ставиле смо фокус на даље потребе нашег рада према циљним групама које користе наше услуге,  као и на  људске ресурсе и потребе за њиховим увећањем због обима рада и пружања што квалитетнијих услуга нашој циљној групи женама и дјеци. Израда овог документа помогла нам је да поново преиспитамо и идентификујемо ризике и могућности, снаге и слабости, шансе и пријетње са којима ћемо се суочити у будућем раду-истакла је Петровић.

Казала је да су Стратешким планом одређени приоритетни задаци у циљу бржег и квалитетнијег рада организације.

Социјална радница у ЦЖЛ, Василиса Даниловић, појаснила је да је Стратешки план реализован у оквиру пројекта “Унапређење организационих капацитета за подршку жртвама родно заснованог насиља кроз стратешко планирање”.

-Кључне проблемске области на које ће се организација усмјерити у наредне три године су  неадекватна социјална подршка и недовољно изграђени капацитети оганизације.  Да би  могла да испоручи очекиване резултате и оствари свој стратешки план, неопходна је стална изградња капацитета који данас недостају. Основни узроци који доводе до овог стања су недостатак материјалних И финансијских ресурса за рад и недостатак формалних процедура неопходних за даље унапређење квалитета пружања сервиса за циљне групе- рекла је Даниловић.

Она је саопштила да Главни град Подгорица треба да постане значајнији донатор у реализације овог плана у погледу коришћења простора за рад.

Пројекат „Унапређење организационих капацитета за подршку жртвама родно заснованог насиља кроз стратешко планирање” финансира ОАК фондација из Швајцарске у оквиру програма “Оснаживање женских организација у Србији, Босни и Херцеговини и Црној Гори за борбу против насиља над женама “, на основу закљученог Уговора са Траг фондацијом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 10:15