/ - фото илустрација УПШ
24/01/2022 u 15:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Упправа за шуме осуђује вербални напад на запослене

Како су појаснили, након изласка на терен шумари су пронашли 12 пањева бруто дрвне запремине

Управа за шуме саопштила је да најоштрије осуђује вербални напад и изречене пријетње на запослене, који се догодио у петак, у Подручној јединици Беране, у селу Лубнице.

- Наиме, након добијања информација да се у селу Лубнице налазе два камиона са чамовим трупцима без чекића и да су и претходног дана довежена још два камиона трупаца од бесправне сјече, шефица ПЈ Беране је издала налог двојици службеника да изађу на лице мјеста и провјере тачност добијених информација. Након изласка на терен наши запослени су потврдили тачност дојављених информација, због чега је шефица ПЈ Беране случај пријавила полицији и заједно са инспектором шумарства отишла на лице мјеста, гдје су већ били присутна два полицајца.  На лицу мјеста констатована су два камиона без регистарских таблица на растојању од око 50 метара, а на једном од њих је била и дизалица. Потом се приступило премјеру бесправно посјечених стабала у присуству шумарског инспектора и полиције, како би се констатовала тачна количина дрвне масе. У току премјера, изненада се појавило непознато лице са фантомком на глави, које је тврдило да је то његов камион и да му нико не смије прићи, а потом је почело да најбескрупулозније вријеђа и пријети нашим запосленима. Након тог вербалног напада позвана је као појачање и интервентна јединица која је веома брзо реаговала и дошла на лице мјеста, а одмах потом и инспекторка са криминалним техничарем, који су узели отиске и извршили друге радње из своје надлежности. Полиција је одмах привела лице које је пријетило и након саслушања, државни тужилац  је осумњиченом одредио задржавање у трајању до 72 часа због сумње да је извршио кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности. Наши запослени су такође дали изјаве у ЦБ Беране исте ноћи када се догодио овај немили догађај, а наредног дана и у тужилаштву- наводе у саопштењу.

Како су појаснили, у суботу, 22. јануара 2022. године, након изласка на терен шумари су пронашли 12 пањева бруто дрвне запремине 47м³, у Газдинској јединици „Јеловица“ у којој иначе годинама уназад се врше бесправне сјече од стране истих организованих група шумокрадица.

- Обзиром да смо у прошлости свједочили бројним нападима на наше службенике, а посебно у ПЈ Беране, у наредном периоду активно ћемо се ангажовати у спријечавању и санкционисању истих- наводе они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 15:02