Са претходног протеста / - фото: Б.Је
20/12/2021 u 08:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Управа за шуме неће мијењати јавни позив: Нећемо дозволити да дрвопрерађивачи диктираjу услове

Управа за шуме jе имала слуха за све аргументоване примjедбе и исте имплементирала у Jавни позив 4, али исто тако желимо да поручимо да под неаргументованим притисцима нећемо попустити, наводи се у саопштењу

Поводом наjаве новог протеста дрвопрерађивача, коjи jе планиран за данас Управа за шуме огласила се саопштењем за јавност.

Како се наводи у саопштењу, Управа за шуме Црне Горе до сада jе изашла у сусрет свим главним примjедбама дрвопрерађивача и измиjенила исте у Jавном позиву 4.

- С тим у вези, обавjештавамо цjелокупну jавност да се Jавни позив 4 више неће миjењати и да jе то коначан став Управе за шуме. Иако поштуjемо легитимно право свих да искажу своjе незадовољство кроз протест, ипак нећемо дозволити да дрвопрерађивачи диктираjу услове позива и на таj начин газдуjу црногорским шумама. Управа за шуме jе имала слуха за све аргументоване примjедбе и исте имплементирала у Jавни позив 4, али исто тако желимо да поручимо да под неаргументованим притисцима нећемо попустити и нећемо дозволити да нашим пословним одлукама управљаjу дрвопрерађивачи. Иако смо сигурни да би за поjедине било наjприхватљивиjе да не постоjе никакви услови, правила и контрола, ипак, на њихово велико разочарање, Управа за шуме то неће дозволити. Заштитићемо нашу независну комисиjу коjа спроводи Jавни позив 4 од било каквих притисака и уцjена, због чега не треба очекивати нове уступке - наводи се у саопштењу Управе за шуме.

Како наглашавају, након свих измjена коjе jе претрпио Jавни позив 4, више немају намjеру да га миjењају, а камоли повуку, због чега наjављени протест неће дониjети никакав резултат нити ће их застрашити.

- Биће то узалудно трошење времена, горива и риjечи, с обзиром на то да смо све вариjанте измjене услова и ултимативних захтjева до сада чули, а добар дио и усвоjили. Они коjи желе да умjесто нас газдуjу црногорским шумама кроз константна условљавања и захтjеве, у нама неће имати партнера. Став Управе за шуме jе jасан и коначан, а сви они коjи са прописаним условима и даље желе да учествуjу на Jавном позиву 4 и више су него добродошли саопштили су из Управе за шуме.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 04:14