отпад, Даниловград / - фото: УРА
03/11/2021 u 12:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

УРА: Комунално предузеће не ради свој посао, Даниловграђани се гуше у отпаду

- Ипак, када боље размислимо, предуго нам је то. Желимо одмах промјене на боље. Не тражимо ништа осим да раде посао за који су надлежни и плаћени - закључују

Сакупљање, одвоз  и депоновање комуналног отпада, одржавање чистоћа улица је основна дјелатност комуналног предузећа (КП) једног града. Иако доста становника Даниловграда живи у увјерењу да наш град нема такво предузеће, мораћемо их разочарати, има. Назив му је Комунално Даниловград. Понекад је довољна само једна фотографија да буде огледало њиховог рада, саопштили су данас из даниловградског одбора Грађанског покрета УРА.

 - Ова је усликана на Мартинићком путу. Као да том путу нема већ довољно муке. Осим тога, подсјећамо вас да је смијењено старо и постављено ново руководство поменутог предузећа. Одмах се могу запазити неки релевантни, очекивани моменти. Први се односи на "умијеће" избора новог руководства, а други на "компетенције“. Узрок проблема ипак лежи у учењу по моделу на локалну самоуправу. Или, што би она народна рекла - ивер не пада далеко од кладе“ - наводе они.

Како напомињу из даниловградске УРЕ, људи у европским градовима имају свијест о расподјели отпада по категоријама, док Даниловграђани могу једино “да падну у несвијест“ од количине отпада коју свакодневно сријећу.

 - Док се ти исти градови диче љепотом шаренила свјеже окречених фасада, Даниловград стоји погнуте главе због шаренила пласфичних кеса, пуних отпада, разбацаних по улицама. Осврнемо ли се на те друге градове, видјећемо још и чистину улица и да изгледају као писте, док код нас се могу видјети уличне пукотине, издигнуте шахте и рупе. Из тога закључујемо да локална самоуправа једино добро чини аутореглажерима, јер због свега наведеног, једино они имају доста посла - додјају из ове странке.

Из даниловградског одбора УРЕ још иронично кажу да би, узимајући у обзир чињеницу да ново руководство Комуналног предузећа у Даниловграду није дуго на власти, им требало дати прилику за деценију рада, као бившем режиму на државном нивоу, да би савладали основе.

 - Ипак, када боље размислимо, предуго нам је то. Желимо одмах промјене на боље. Не тражимо ништа осим да раде посао за који су надлежни и плаћени - закључују.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 17:52