Кривокапић и Бечић
09/07/2021 u 20:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Кривокапић: ЦГ ће бити велика и на понос свима; Бечић: Нова власт иде руку под руку са вриједностима 13. јула

Премијер Здравко Кривокапић казао је да је Тринаестојулски устанак искра слободе која је обасјала читаву планету прије 80 година.

Предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић у сарадњи са предсједником Владе Здравком Кривокапићем, приредио је вечерас свечаност поводом Дана државности – 13. јула. 

Повод свечаности је додјела највећег државног признања - Тринаестојулске награде, а ове године је замишљен и као пријем поводом празника Дана државности. Овогодишњи лауреати су сликар Томо Павићевић и гитарски дуо који чине Срђан Булатовић и Дарко Никчевић.

Премијер Здравко кривокапић поручио је да ће Црна Гора бити велика и на понос свима. Предсједник Скупштине Алекса Бечић је у свом говору навео да Нова власт иде руку под руку са вриједностима 13. јула.

Први пут се, занимљиво, овај догађај не уручује у најрепрезентативнијем резиденцијалном објекту - Вили „Горица“, већ у Музичком центру. Такође, новина је и чињеница да ће се организовати два пријема. Наиме, предсједник Црне Горе Мило Ђукановић организује традиционални пријем поводом Дана државности Црне Горе 12. јула у Плавом дворцу на Цетињу.

(Видео: Светлана Ћетковић)

Ево како је изгледала додјела награда:

(Видео: Светлана Ћетковић)

КРИВОКАПИЋ: ЦРНА ГОРА ЋЕ УСКОРО БИТИ ВЕЛИКА И НА ПОНОС СВИМА

Премијер Здравко Кривокапић казао је  да је Тринаестојулски устанак искра слободе која је обасјала читаву планету прије 80 година. 

-Спреман да одбрани слободу, црногорски народ није жалио ни живот. Данас морамо његовати тековине наших предака и не смијемо скренути с пута антифашизма. Најбоља потврда карактерера и будућности Црне Горе је глас нашег народа који се чуо 13. јула прије осам деценија. Наш народ је извојевао велику побједу и устао да пружи отпр највећој опасности по човјечанство. Црна Гора није устукнула под налетом фашизма, нити је наш народ имао дилему на коју ће страну стати. Народ Црне Горе није жалио да плати ни оно што је највриједније а то је живот- рекао је Кривокапић. 

Додао је  да Црна Гора јесте географски мала, али ће ускоро бити велика и на понос свима. 

image

Са додјеле награде

БЕЧИЋ: НОВА ВЛАСТ ИДЕ РУКУ ПОД РУКУ СА ВРИЈЕДНОСТИМА 13. ЈУЛА

Предсједник Скупштине Алекса Бечић истакао је да не постоји други датум у црногорској исторји који је тако дуго и сложно слављен попут 13. јула.

-Никада се на прави начин не можемо захвалити устаницима и учесницима Народноослободилачке борбе, који су нашу слободу ставили испред њихових живота- истакао је Бечић.

Он је додао је да у августу смијењена власт, а да они који су је преузели иду руку под руку са кодексом универзалних вриједности које симболизује 13. јул.

-То је прва етапа у нашем демократском развоју. У том процесу наш сапутник мора бити антифажитам и морамо корачати руку под руку са кодексом универталних вриједности. Зато је овај датум најпрецизнији светионик нашег пута за европску будућност- рекао је Бечић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 19:47