/ фото: Са састанка
07/10/2021 u 09:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Важно одржавати добре везе са дијаспором

На састанку је оцијењено да је сарадња Црне Горе и Сјеверне Македоније добра, али и да постоји простор за њено додатно унапређење

Делегација Пријестонице Цетиње, коју предводи градоначелник Александар Кашћелан, посјетила је Амбасаду Црне Горе у Скопљу и разговарала са амдасадорком Маријом Петровић.

На састанку је оцијењено да је сарадња Црне Горе и Сјеверне Македоније добра, али и да постоји простор за њено додатно унапређење, посебно у контексту међуопштинске сарадње чему подстицај могу дати потписани споразуми о побратимству између црногорских и сјеверномакедонских општина.

image
фото: Са састанка

- Градоначелник Кашћелан и амбасадорка Петровић разговарали су и о положају црногорске националне заједнице у Сјеверној Македонији и важности одржавања добрих веза између матице и дијаспоре. Оцијенили су и да међу припадницима нашег народа у Сјеверној Македонији постоји знатан број знаменитих личности у различитим областима рада, који уживају велики углед, јер својим дјеловањем доприносе развоју и напретку државе и друштва- наводе у саопштењу.

Кашћелан се захвалио амбасадорки Петровић на континуираној подршци не само Пријестоници, него и другим црногорским општинама да лакше успоставе сарадњу са македонским колегама и да осмисле активности које ће бити на добробит локалних заједница у обје државе.

Кашћелан и Петровић посјетили су заједно Црногорску заједницу у Сјеверној Македнији, гдје су разговарали са члановима ове организације. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 05:50