Mala Rijeka / - FOTO: PRTSC
24/10/2024 u 18:28 h
Gordana BojanićGordana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Ispisana istorija na nebu iznad Crne Gore: Izveden grupni obrnuti loop ispod mosta na Maloj Rijeci

Red Bul i jedna od njihovih specijalizovanih akro-grupa „Flying Bulls“ izveli su početkom oktobra jedan od svojih najinteresantnijih namjenskih akrobatskih prikaza do sada.

Četiri aviona XtremeAir Sbach 342 (XA42) su u dijamant bliskoj formaciji letjeli vezanu petlju (luping) ispod i iznad najvišeg željezničkog mosta u Evropi (drugog po visini na svijetu) Mala Rijeka u Crnoj Gori.

Da sve bude još spektakularnije, „Flyung Bulls“ su uspjeli da izvedu i negativnu petlju takođe u dijamant bliskoj formaciji, takođe leteći ispod i iznad mosta visine 200 metara.

Tango Six je bio jedini medij koji je dobio priliku da izvještava sa lica mjesta ovog jedinstvenog globalnog Red Bul poduhvata. Akcije koju je u Crnoj Gori organizovao srpski Red Bul ogranak uz vođstvo vazduhoplovne komponente Red Bula („The Flying Bulls je takođe i ime cjelokupne Red Bul flote letjelica) i posebno češke akro-grupe „Flying Bulls“ koji u bojama austrijske kompanije lete već 24 godine.

Projekat je danas objavljen na svim globalnim Red Bul internet lokacijama i, kako to samo Red Bul umije, izveden je uz do sada nezabilježenu multimedijalnu pokrivenost.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. oktobar 2024 18:29