Борис Муратовић / - скриншот Јутјуб
18/09/2021 u 12:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Муратовић: Никшићани пркосили бајонетима и остајали непокорени у оковима, вјерни Црној Гори и њеној слободи

Њима припадају наше памћење и захвалност. Данас Никшић бије другу битку, битку да се вриједности за које су се борили наши преци сачувају. Да се сачува антифашистички и слободарски дух нашег града, каже Муратовић

Шеф Клуба одборника Европског тима за Никшић Борис Муратовић, поводом Дана Општине, казао је да Никшић данас слави свој празник, слави слободарска прегнућа и антифашистичку борбу наших предака.

- Славимо оне који су у исконској снази и упорности ћутке умирали. Пркосили бајонетима и остајали непокорени у оковима, вјерни Црној Гори и њеној слободи. Дан је за сјећање 18. септембра 1944. године када су борци Шесте црногорске и Друге далматинске бригаде учинили крај окупације нашег града - каже Муратовић.

Истиче да овај датум захтијева дубоко поштовање свих за 11 хиљада бораца никшићког среза, колико их је учествовало у НОБ-у, за 501 носиоца Партизанске споменице и 48 народних хероја.

- Њима припадају наше памћење и захвалност. Данас Никшић бије другу битку, битку да се вриједности за које су се борили наши преци сачувају. Да се сачува антифашистички и слободарски дух нашег града. Парадоксално, али их мора чувати управо од оних који су на њеном челу. Од оних који ниподаштавају антифашизам, који не осуђују скрнављење споменика народним херојима, оних који негирају злочине и геноциде - и истиче Муратовић у поруци коју можете одгледати на видеу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:35