Нови протест у Никшићу због нерасвјетљавања убиства Мрдака / -фото: Б.Б.
12/12/2021 u 14:46 h
Biljana Brašnjo, Blaženka GolubovićBiljana Brašnjo, Blaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Због нерасвjетљавања убиства Љубише Мрдака у Никшићу нови протест

Припадници 7. батаљона су ћутали 20 година, али сад више не желе јер је пала једна од највреднијих глава вршећи часно своју дужниост. Тражимо да држава каже ко је убио Мрдака, казао је Вуковић

Бивши припадници 7. батаљона протестом на Тргу Шака Петровића у Никшићу поново су упозорили надлежне у Црноj Гори да се у што краћем року мора расвиjетлити убуство њиховог колеге Љубише Мрдака. Уколико убрзо не добиjу одговор ко jе и по чиjем налогу свирепо убио Мрдака, наjавили су блокаду главних саобраћаjница у Никшићу. Петар Вуковић бивши припадник 7. батаљона истакао jе да се неће помирити са "jефтиним обавjештењима" тужилаштва и полициjе.

image

Пријатељи одали почаст убијеном Љубиши Мрдаку

-фото: Б.Б.

- Овдjе ниjе у питању криминалац, ниjе у питању неко ко jе било чиме заслужио да на таj начин заврши своj живот. Убиjен jе човjек коjи jе вршио службену дужност, коjи jе часно и поштено зарађивао новац за себе и своjу породицу - казао jе Вуковић.

Вуковић је казао да је Мрдак био један од најбољих командира које је имао 7. батаљон, легендарне јединице по много чему све ове године и да је јача и вреднија данас послије толико година него у вријеме док је постојала и функционисала.

- Припадницима 7. батаљона су качили разне етикете, нисмо се бунили, чутали смо. Као политички договор Подгорице и Београда расформиран је 7. батаљон, ћутали смо. Двадесет година скоро, кад је неко хтио да на наш рачун ушићари ситне политичке поене, ћутали смо. Али сада када су почеле да падају главе највреднијих људе које имамо нема више ћутања - казао је Вуковић.

Истиче да траже да се нађу починиоци убиства Љубише Мрдака.

- Јасно и гласно да се каже ко је убио Љубишу Мрдака, које наложио убиство, ко је организовао убиство Мрдака. Ако то не ураде, ми имамо људско право да сматрамо да је држава та која је неспособна да ријеши овај случај, да држава некога прикрива у овом злочину и да је држава наложила да се овај злочин обави - казао је Вуковић.

Окупљенима на тргу се обратио и Мишо Секуловић испред православног братства Ступови, Завјетника братства Тврдош, чији је Мрдак био члан.

- Прошла су 53 дана како је страдао наш брат у Христу док је обављао свој радни задатак, односно мкукавички убијен. Али и даље нема одговора од кога. Тужно је живјети у овој реалности. Ипак, не желимо је прихватити и то је разлог нашег окупљања. Окупљамо се зато што желимо правду, јер желимо истину, јер се јунаци попут Љубише не могу описати ријечима - казао је Секуловић.

Поручио је да Љубиша је у њиховим срцима, да и даље корача са њима, да су поносни на њега и да никада нису сумњали у његову храброст.

Мрдак, коjи jе био радник фирме обезбjеђења Секjурити гард Монтенегро, убиjен jе 20. октобра у оружаноj пљачки код Нове поште у Никшићу. Наводно се опирао разбоjницима покушаваjући да сприjечи пљачку око 400.000 еура намиjењених исплати пензиjа у Никшићу.

Због сумње да су учествовали у том кривичном дjелу на подручjу Босне и Херцеговине тамошња полициjа ухапсила jе Стоjана Албиjаница из Билеће и Петра Золака из Лакташа, коjима jе одређен притвор. Црногорска полициjа ухапсила jе Никшићанина Митра Кнежевића, а почетком новембра и Стефана Регоjевића из Требиња, а привремено настањеног у Будви, коjима jе такође одређен притвор. Из Управе полициjе Црне Горе на конференциjи за новинаре, организованоj почетком новембра, саопштили су да због оружане пљачке и убиства у Никшићу потражуjу jош три лица.

Возило " нисан кашкаjи", коjе су користили разбоjници, пронађено jе запљено у мjесту Поклонци сат након пљачке. Полициjа jе утврдила да jе аутомобил 8. септембра отуђен на подручjу Дервенте.

На данашњем протесту у Никшићу били су представници Клуба добровољних давалаца крви "Свети Сава", удружења "Ступови" и " Завjетници Тврдош" чиjи jе Мрдак био члан, његови приjатељи и чланови породице. Учесници тротеста у колони су прошетали од Трга Шака Петровића до Нове Поште гдjе су паљењем свиjећа и минутом ћутања одали пошту убиjеном Мрдаку.

Фото и видео: Б.Б.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 10:58