Više od 1,5 hiljada djece iz najugroženijih porodica dobilo školski pribor / - RODITELJI.ME
04/09/2024 u 13:23 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Više od 1,5 hiljada djece iz najugroženijih porodica dobilo školski pribor

Više od 1,5 hiljada djece iz najugroženijih porodica u Crnoj Gori dobilo je komplete školskog pribora zahvaljujući humanitarnoj akciji “Podijelimo jer zajedno možemo više”, koju je Udruženje Roditelji realizovalo u partnerstvu sa Fondacijom Čini dobro.

Iz Udruženja su kazali da su rezultati 14. humanitarne akcije ove godine premašili sve dosadašnje, kako u broju obuhvaćene djece, tako i broju opština.

- Tokom akcije prikupljeno je oko 22 hiljade EUR, što je omogućilo da se 1.522 djece iz cijele Crne Gore spremno dočeka novu školsku godinu - navodi se u saopštenju.

Udruženje Roditelji je ovogodišnju akciju sprovodilo u saradnji sa 12 centara za socijalni rad, kao i sa obrazovnim centrima Plužine i Šavnik.

Sva dјeca neće imati iste uslove za obrazovanje: Školska godina nova, problemi stari

Na taj način, kako se navodi, pomoć je stigla do najuugroženijih porodica iz 25 opština koje se nalaze na evidenciji centara za socijalni rad i Udruženja Roditelji.

- I ove godine smo pokazali da zajedno možemo postići mnogo toga, da je svaka podrška od velike važnosti za djecu koja odrastaju u siromaštvu i za roditelje koji brinu kako da obezbijede potrebni školski pribor za svoju djecu - rekli su iz Udruženja Roditelji.

Oni su kazali da su ponosni što su, u saradnji sa centrima za socijalni rad i školama i donatorima, uspješno proširili ovu inicijativu na sve opštine, omogućivši tako porodicama koje ranije nijesu imale ovu vrstu pomoći da je sada dobiju.

- Kroz ovu i slične akcije, kao i kroz raznovrsne programe opismenjavanja, posvećeni smo smanjenju obrazovnih nejednakosti među djecom različitih socijalnih statusa - poručila su iz Udruženja Roditelji.

Iz Udruženja su kazali da posebnu zahvalnost duguju Fondacij Čini dobro, koja je donirala 5,5 hiljada EUR za kupovinu pribora, ali i omogućila sistem za onlajn /online/ donacije, kroz koji je obezbijeđeno dodatnih 4,15 hiljada EUR.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 08:55