Са сусрета
29/07/2021 u 17:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Влада обезбједила потребна средства за Матију Делића

Mинистар Mилатовић најавио покретање програма подршке за будуће студенте

Министар економског развоја Јаков Милатовић примио је данас Матију Делића који годинама постиже сјајне резултате на интернационалним математичким такмичењима. Матија је на математичкој олимпијади ИМО добио сребрну медаљу, док је на Балканској математичкој олимпијади освојио бронзу. Он је изабрао да свој пут настави на америчком престижном Универзитету МИТ за који су му недостајала финансијска средства.

-Врата која си сада отворио могу да те одведу до непланираих висина. У овој Влади имаћеш пуну подршку и комплетан износ ће ти бити обезбијеђен. Млади као што си ти ће нашу државу  направити бољим мјестом за живот и наставити промјене које смо ми започели. Желимо да вам пружимо прилику да се усавршавате, његујете таленте и испуњавате своје амбиције.  И не заборави, нема великих дјела, без марљивог рада-казао је  министар Милатовић.

Он је изразио  жаљење што у овом тренутку не постоји системски начин за помоћ изванредним талентима и студентима, али је управо ову прилику искористио да најави да ће то промјенити. 

-Покренућемо програм подршке за будуће студенте који уписују престижне факултете у свијету. Ако немамо слуха да помогнемо људима као што си ти, цијели наш труд губи смисао. Ви сте потенцијал који је важан за цијелу државу-рекао је министар Милатовић частитајући Матији на постигнутим резултатима и понудама свјетских универзитета који су препознали његов потенцијал, рад и знање и добром избору. 

Матија Делић захвалио се на пријему министру Милатовићу и истакао своју  љубав према математици од најранијих дана, коју је одабрао и за своју професију.

-Матијин ентузијазам и жеља да даље надограђује своје знање враћа ме у период мог школовања и бирања најбољег пута за будућност. У свим младим људима, као сто је  Матија видим себе и имам велику жељу да  не дозволим да им неко сруши снове и планове. У мени као министру и човјеку увијек ће имати подршку- закључио је Милатовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

22. septembar 2021 05:18