Odbor za ljudska prava, Kontrolno saslusanje ministara, Jovan Jole Vucurovic / ODBOR ZA LJUDSKA PRAVA - IVAN PETROVIC-IPE
11/12/2023 u 13:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vučurović čestitao Međunarodni dan ljudskih prava

Sinergija svih subjekata društva i multisektorski pristup u radu predstavljaju pravi put ka jačanju vladavine prava u čijoj srži su ljudska prava koja predstavljaju stub pravednog i slobodnog društva, poručio je Vučurović

Predsjednik Odbora za ljudska prava i slobode Jovan Jole Vučurović čestitao je građanima Crne Gore, 10. decembar – Međunarodni dan ljudskih prava.

- U godini kada se obilježava 75 godina od usvajanja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima, prilika je da se podsjetimo da je ovim dokumentom propisano da se sva ljudska bića rađaju slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima.

Izazovi sa kojima se države širom svijeta suočavaju u pogledu zaštite ljudskih prava i sloboda ukazuju na potrebu da se još snažnije posvetimo univerzalnosti i nedjeljivosti standarda i principa koji su postavljeni u Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima, te da na nacionalnom nivou iskažemo spremnost da promovišemo, štitimo i poštujemo ljudska prava svakog građanina i građanke - kazao je vučurović.

Sinergija svih subjekata društva i multisektorski pristup u radu predstavljaju pravi put ka jačanju vladavine prava u čijoj srži su ljudska prava koja predstavljaju stub pravednog i slobodnog društva, poručio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:07