Вуковић / Фото: Портал Дан
15/06/2021 u 14:59 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вуковић: Нема компромиса са Ботуњанима, лакше је да то прихвате

То што је неком било лакше да каже да их градоначелник мрзи, то остављам њима, каже градоначелник

Локација која је изабрана за изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода у Подгорици задовољава све критеријуме и стандарде, а што се тиче мјештана Ботуна лакше им је да прихвате ту чињеницу, јер компромиса нема, казао је данас на конференцији за новинаре градоначелник Подгорице Иван Вуковић. 

- То што је неком било лакше да каже да их градоначелник мрзи, то остављам њима. А не само то, него су и говорили да ја желим зло дјеци. Будуће постојење неће утицати на животну средину као што су то интерпретирали из Владе- казао је Вуковић. 

Мјештани Ботуна најавили су протесте и испред Скупштине у Подгорицви, а Вуковић им поручује да Скупштина са тим нема ништа. 

- Она им није права адреса- навео је градоначелник. 

На новинарско питање како ће реаговати ако мјештани Ботуна наставе са протестима и ако и даље буду ометали радове, Вуковић поручује да то није питање за Главни град него за Владу.

- Поћи ћу у Ботун и причати са мјештанима, мени то није проблем. Нека Влада узме правду у своје руке, па нека они одређују гдје ће да иде која улица. Њихове бриге за мјештане Ботуна су неутемељене- поручио је он. 

На конференцији за новинаре Вуковић је такође саопштио да је расписан тендер за изградњу поменутог постројења, а директор Водовода и канализације Филип Макрид је казао да ће почети са прегледом понуда 7. септембра.

- Били смо изложени критикама и наишли смо на одсуство подршке, јер су поједини партнери изабрали политичку страну.  Због тога ми је остао горак укус у устима- казао је Вуковић. 

Поручио је да ће изградњом постројења Подгорица добити најсавременији систем у цијелој Европи.

- Ми хватамо прикључак са развијеним европским градовима и развићемо систем какви немају ни европски градови. Заштитићемо извориште Бољесестре, Скадарско језеро и ријеку Морачу - закључује градоначелник. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 11:37