Нато нато / - Нато нато
20/05/2021 u 18:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

За болницу Беране НАТО ће донирати 433 хиљаде еура

Новац ће сепрема Одлуци Владе, искористити за набавку магнетне резонанце и рентген апарата за Општу болницу Беране

НАТО повjерилачки фонд за пандемиjу уплатиће црногорском министарству здравље 432.970 еура, коjе ће Министарство преусмjерити за опремање опште болнице у Беранама, наводи се из Владе. Новац ће се, према Одлуци Владе, искористити за набавку магнетне резонанце и рентген апарата за Општу болницу Беране, а како би се смањио притисак и помогао здравствени систем Црне Горе.

– Унапређење техничких капацитета Опште болнице у Беранама, као регионалног центра за сjевер Црне Горе, риjешило би и дугогодишњи проблем грађана из сjеверних краjева и смањило притисак на Клинички центар Црне Горе – наводи се у Владином документу.

Како би се донациjа уплатила Општоj болници Беране, потребно jе да се између НАТО-а и Црне Горе потпише споразум коjи регулише права и обавезе уговорних страна.

– Сходно њему, НАТО ће преусмjерити износ од 432,970.00 еура Министарству здравља Црне Горе, као носиоцу проjекта, а Министарство здравља би таj износ уплатило Општоj болници Беране. Учешће Опште болнице Беране у набавци опреме, а за коjе су планирана средства, износи 320,000.00 еура. Надлежна установа за имплементациjу проjекта би било Министарство здравља, односно Општа болница Беране, коjа би спровела поступак jавних набавки опреме у складу с црногорским законодавством и уз пуно поштовање транспарентности процеса, након чега би о истом информисала НАТО –  закључено jе у документу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 20:58