Здравко Кривокапић / - IVAN PETROVIC-IPE
31/10/2021 u 17:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Здравко Кривокапић једини премијер у региону који није вакцинисан

Прву дозу вакцине примило jе 257.443 особа или 41,5 одсто, а другу 243.316 или 39,2 одсто укупног становништва. Трећом дозом до сада је вакцинисано 11.588 грађана. Масовна вакцинациjа против ковида у Црноj Гори почела jе 4. маjа

Премијер Здравко Кривокапић једини је премијер у региону који није примио вакцину против коронавируса.

Како је и сам истакао у недавном гостовању на РТЦГ када му љекар каже да jе то неопходно, истичући да још увијек има висок ниво антитијела, те да још увијек нема разлога да се вакцинише.

– Консултовао сам свог љекара, коjи ми jе казао да ми у овом тренутку ниjе потребно да се додатно вакцинишем. Осим ако нећете да се бавим маркетингом у том диjелу, а никада се у свом животу ниjесам бавио ниjедним маркетингом – казао jе Кривокапић.

Кривокапић је такође недавно, на онлајн састанку коjи jе организовао амерички предсjедник Џозеф Баjден говорио изазовима коjе jе дониjела корона, са посебним освртом на вакцинациjу. Кривокапић је тада навео да је у Црноj Гори вакцинисано 41,7 одсто пунољетних грађана и истакао задовољство да ће на националном нивоу успjети да испрати оно што jе и глобални циљ Самита, односно 70 одсто вакцинисане свjетске популациjе, до септембра 2022. године.

Ипак до дана даншњег, у Црној Гори вакцинисано јe 56,3 одсто пунољетног становништва, a ревакцинисано 53,2 одсто. Прву дозу вакцине примило jе 257.443 особа или 41,5 одсто, а другу 243.316 или 39,2 одсто укупног становништва. Трећом дозом до сада је вакцинисано 11.588 грађана. Масовна вакцинациjа против ковида у Црноj Гори почела jе 4. маjа

Када је ријеч о премијерима у региону, сви су вакцинисани.

Премијер Хрватске Андреј Пленковић након што је преболовао корону, одабрао да се вакцинише АстраЗенеком.

image

Цијепљење Пленковића

- Влада Републике Хрватске

Пленковић је другу дозу вакцине примио 10. септембра.

Премијерка Србије, Ана Брнабић, вакцинисала се Фајзеровом вакцином. Куриозитет је да је, Брнабићева, прва премијерка у Европи која је примила вакцину против коронавируса. Она је 17. октобра примила и трећу дозу.

image

Премијерка Србије први вакцинисани лидер у Европи

- Инстаграм

Српски члан Предсједништва БиХ, Милорад Додик, примио је руску вакцину против ковида, Спутњик В. Он је такође био заражен коронавирусом прошле године, а чак двије недјеље је провео у Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

image

Додик изабрао Спутњик

- Инстаграм

Ни други регионални лидери не заостају по питању вакцина. Албански премијер, Еди Рама, примио је Фајзерову вакцину, а како би показао значај вакцинације био је друга особа која је примила вакцину у његовој држави.

image

Еди Рама се вакцинисао на Национланом стадиону

- Инстаграм

Премијер Косова* Аљбин Курти, први је примио вакцину у својој држави. Он је примио АстраЗенеку, а након што је добио прву дозу истакао да се за вакцинацију пријавио први како би показао значај борбе против коронавируса, а не да би искористио положај премијера.

image

Вакцинација Аљбина Куртија

- Инстаграм

Премијер Сјеверне Македоније, Зоран Заев примио је кинеску вакцину Синофарм. Заев је након примања вакцине истакао да је примио вакцину која је у том тренутку била доступна, као и да ју је примио када је дошао на ред, према Националном плану имунизације.

image

Заев примио Синофарм

- Инстаграм
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 11:39