Зороњић / Фото: Срђан Бољевић
26/12/2021 u 12:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Зороњић тражи изградњу нове школе у бјелопољском насељу Кање

Школа је у веома лошем стању тако да не задовољава стандарде функционисања, тврди она

На предлог државног буџета за 2022.годину посланица Грађанског покрета УРА Суада Зороњић амандмански је затражила изградњу нове основне школе у Kањама у Бијелом Пољу.

Наиме, како Зороњић истиче у образложењу амандама, постојећи објекат је дотрајао и у веома лошем стању тако да не задовољава стандарде функционисања за објекте тог типа.

- Зидови су испуцали у фази урушавања, кровна конструкција са дрвеном грађом оштећена, цријеп испуцао и прокишњава, а све је видљиво и споља. Такође, ученици у школи немају гријање, електричне инсталације су јако лоше са видно огољеним жицама на појединим мјестима, мокри чвор и хигијенски услови у школи су у јако лошем стању- наводи Зороњић.

Истиче да постојећи објекат  не задовољава техничке, естетске, функционалне стандарде, а да пријети опасност и од урушавања, чиме би била, каже она, угрожена сигурност боравка у школи за сву дјецу и наставно и ненаставно особље.

- Из свега наведеног најбоље рјешење је да се постојећи објекат сруши и на истом мјесту изгради нови школски објекат који би у потпуности задовољавао  стандарде тог типа. За изградњу нове основне школе ,,Младост” у Бијелом Пољу је изграђен идејни план и пројектна документација и неопходна буџетска средства износе 790,000,00 €. У образовање и школе треба улагати, јер то је наша будућност - закључује Зороњић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 08:41