ЗЗЗЦГ, Завод за запошљавање / - фото: лого ЗЗЗЦГ
13/09/2021 u 16:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЗЗЗ: Оглас за "прање новца и финансирање тероризма" грешка послодавца, биће исправљен у сриједу

Послодавац је савјетован на који начин се врши исправка оглашеног радног мјеста

Након што је објављен оглас да фирма из Берана тражи особу за прање новца и тероризма, огласили су се из Завода за запошљавање и објаснили да им се у међувременуи јавила компанија која је издала оглас и тражила исправку. Навели су да очекују мејл од послодавца на основу којег ће се извршити исправку огласа у сриједу, 15. септембра.

- Законом о посредовању при запошљавању и правима за вријеме незапослености и Правилником о садржају, обрасцима и начину вођења евиденција у области запошљавања, дефинисан је начин пријављивања слободних радних мјеста и садржај образаца. Послодавац је дужан да слободно радно мјесто пријави Заводу, подношењем пријаве о слободном радном мјесту (образац Е1) - објашњавају из Завода.

Завод је дужан да слободно радно мјесто огласи по захтјеву послодавца, на огласној табли, интернет страници Завода и у медијима у року од два радна дана од дана пријављивања.

- 10. септембра текуће године послодавац Капитал инвест Беране се обратио Бироу рада Подгорица са захтјевом за подношење пријаве о слободном радном мјесту. У пријави је наведено као назив радног мјеста ''овлашћено лице за прање новца и финансирање тероризма''. Уочивши нелогичност у називу радног мјеста одговорни радник Бироа рада Подгорица је тражио појашњење и упитао послодавца да ли остаје при називу које је навео у обрасцу пријаве о слободном радном мјесту. Послодавац је захтијевао да се пријава о слободном радном мјесту огласи на начин како ју је послодавац доставио. Обавеза Завода је да пријаву о слободном радном мјесту огласи на начин како је послодавац у пријави написао, тако да није било пропуста у раду од стране одговорног радника Бироа - наводе они.

Како истичу, 13. септембра, када је оглашено слободно радно мјесто, послодавац се поново обратио Бироу рада Подгорица са усменом изјавом да жели да изврши исправку назива радног мјеста у наведеном огласу.

- Послодавац је савјетован на који начин се врши исправка оглашеног радног мјеста- истичу из Завода за запошљавање.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 23:01