Боровинић Бојовић / - SASAMATIC
12/05/2021 u 15:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Боровинић Бојовић: Туристи из Словачке добродошли

Амбасадор Гандел је похвалио напоре и ангажовање здравственог система, истичући да се Црна Гора одговорно и одлучно бори са пандемијом

Епидемиолошка ситуација у Црној Гори значајно је боља, број обољелих је у паду, а масовна вакцинација се спроводи у пуном капацитету, тако да позивамо туристе из Словачке да љетују у нашој земљи, поручила је министарка здравља Јелена Боровинић-Бојовић на састанку са амбасадором Словачке у Црној Гори Борисом Ганделом.

-Министарка Боровинић Бојовић се захвалила словачком амбасадору на досадашњој помоћи и подршци његове земље у борби против пандемије и  упознала га да је Црна Гора обезбиједила бесплатне ПЦР тестове туристима, којима је тај тест потребан за повратак у матичне земље, као и да су хотелијери 10 одсто својих просторних капацитета опремили за госте који евентуално оболе од ЦОВИД-19. Такође, према њеним ријечима, обезбијеђено је и бесплатно болничко лијечење за све којима буде неоходан овај вид здравственог третмана- пише у саопштењу Министарства здравља.

Боровинић Бојовић је истакла да су наши туристички посленици спремни и да са задовољством очекујемо госте, али и да постоји доза опреза и да се константно  помно прати епидемиолошка ситуација.

-Амбасадор Гандел је похвалио напоре и ангажовање  здравственог система, истичући да се Црна Гора одговорно и одлучно бори са пандемијом изазваном вирусом КОВИД-19, што је препоручује као сигурну туристички дестинацију. Он је саопштио да постоји велико интересовање грађана Словачке да љетују у Црну Гору и исказао спремност Републике Словачке да кроз донацију обезбиједи одређене количине ПЦР тестова. На данашњем састанку договорено је скоро потписивање меморандума о сарадњи између Министарства здравља Црне Горе и Министарства здравља Словачке, у циљу унапређења сарадње у области здравства између двије земље- наводи се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 03:40