Са јучерашње сједнице Одбора за људска права
29/04/2021 u 00:02 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Омбудсман покренуо поступак у случају Бојане Ђачић

Бјековић је такође истакао и да је вријеме да се разбију илузије да су друштвене мреже приватно мјесто на ком се размјењују информације.
Заштитник људских права и слобода Синиша Бјековић на сједници Одбора за људска права и слободе саопштио је да је покренуо иницијативу по питању могуће дискриминације Бојане Ђачић, која је смијењена са функције в.д. директора Основне школе „Ристан Павловић” у Пљевљима због наводних увредљивих коментара на друштвеним мрежама.
– Институција ће поступити у складу са својим овлашћењима и затражити од надлежног министарства изјашњење у вези разлога за смјену вршиоца дужности директора. Подсјећам и да оно што смо могли да видимо из медија, јесте да је Ђачићева смијењена не због фотографије, већ због статуса на друштвеним мрежама – навео је Бјековић.
Бјековић је такође истакао и да је вријеме да се разбију илузије да су друштвене мреже приватно мјесто на ком се размјењују информације.
Посланик ДФ-а Марко Ковачевић истакао је да је за ту одлуку сазнао из медија, те да је једино непобитно доказано да је Ђачићева припадница српског народа јер се на друштвеним мрежама појавила њена фотографија са гуслама и шајкачом, симболима који су карактеристични за пљеваљски крај.
– На тај начин је отпочела медијска одмазда и линч над том особом, гдје јој је само на основу тога што је припадница тог народа претпостављена нека кривица. Бићу слободан да кажем да је у питању један вид шовинизма, и заиста се од српског народа тражи да доказује да није крив за нешто – казао је Ковачевић.
Бивши посланик Горан Даниловић на свом фејсбук профилу истакао је да ако је Ђачићева смијењена због тога што је несумњиво утврђено да је на друштвеним мрежама вријеђала и ниподаштавала припаднике других националних и вјерских заједница, упућујући пуну подршку министарки Братић.
– Међутим, ако је то урађено само због фотографије, онда се министарка прописно обрукала – казао је Даниловић.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 17:40