Дритан Абазовић са радницима Боксита / - Влада
18/01/2022 u 11:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Од новца за управну зграду радницима Боксита исплатити заостале зараде

Апелуjемо на Државно тужилаштво да коначно оваj случаj процесуира и доведе до краjа jер су радници на измаку снаге, закључио jе потпредсједник Владе

С обзиром на то да jе jуче извршена трансакциjа коjа се тиче куповине Управне зграде и да jе уплаћено око 870.000 еура, сматрамо праведним да стечаjни управник, у складу са законом, новац приоритетно опредиjели за обештећење радника коjи су у првом наплатном реду, саопштено jе након састанка потпредсjедника Владе Црне Горе др Дритана Абазовића са представницима бивших радника Рудника боксита АД Никшић.

image

Дритан Абазовић са радницима Боксита

- Влада

Потпредсjедник Абазовић jе истакао да ово нарочито треба имати у виду, знаjући да се броjни процеси одвиjаjу пред надлежним тужилаштвом у вези са фирмама коjе су у претходном периоду учествовале у могућим злоупотребама током процеса стечаjа Боксита.

image

Дритан Абазовић са радницима Боксита

- Влада

„Апелуjемо на Државно тужилаштво да коначно оваj случаj процесуира и доведе до краjа jер су радници на измаку снаге", закључио jе Абазовић.

На данас одржаном састанку Абазовић и бивши радници Рудника боксита АД Никшић разматрали су проблематику приватизациjе и контроверзе коjе су пратиле стечаjни процес.

Ово jе други у низу састанака бивших радника Рудника Боксита АД Никшић у Кабинету потпредсjедника, jер су се они претходно састали са савjетником потпредсjедника за правна питања Ивом Шоћем.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 18:06