/ - Министар Аџић (Фото: МУП)
31/05/2022 u 11:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Аџић: Кроз Грански колективни уговор трајно ријешити проблем умањених зарада

Тим поводом упућен је и Записник са састанка представника МУП и репрезентативног Синдиката са предлогом закључака за превазилажење наведеног проблема

Из Министарства унутрашњих послова огласили су се саопштењем министра Филипа Аџића о умањеним зарадама.

-У циљу изналажења најбољег рјешења за обрачун минулог стажа, као и превазилажења проблема који су настали у умањењу зарада запослених,  обавјештавамо полицјске службенике и комплетну црногорску јавност да се Министарство унутрашњих послова обратило Министарству финансија са предлогом за одржавање хитног састанка поводом новонастале ситуације. Тим поводом упућен је и Записник са састанка представника МУП и репрезентативног Синдиката са предлогом закључака за превазилажење наведеног проблема-наводе у саопштењу.

Додаjу:"Поред тога, на колегијуму министра одржаног  30. маја 2022. године, коме је присуствовао и директор Управе полиције, приоритетна тема била је рјешавање проблема умањења зарада полицијских службеника, те је донијет закључак да се наведено питање покуша трајно ријешити кроз Грански колективни уговор за запослене у Министарству унутрашњих послова. Такође, потребно је са Министарством финансија сагледати могућност за надокнаду умањења за претходни период".

-Очекујемо да се у најкраћем року организује састанак са представницима Министарства финансија, те да се ово питање трајно ријеши. О овој и други активностима Синдикат ће благоремено бити информисан и позван да присуствује састанцима- закључују у саопштењу министра-.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:35