Михаило Анђушић / - фото: ДПС
09/07/2021 u 16:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Анђушић: Лошим поступцима Влада срозала сектор пољопривреде на наjнижи ниво

Посљедице лоше Владине политике, захватиле су читав државни систем, а jош трагичниjе ће бити када броjни часни домаћини буду дизали руке од свог досадашњег посла

Лошим потезима, без правог плана и програма, са закашњелим усваjањем Агробуџета Влада и Министарство пољопривреде су готово уништили све наслиjеђено и сектор пољопривреде срозали на наjнижи ниво, казао је члан Извршног одбора ДПС Црне Горе Михаило Анђушић.

– Несхватљиво да Црна Гора тако касно добиjа Агробуџет, практично на самом краjу производне сезоне, па пољопривредници, остављени без мjера подршке, ниjесу ни могли испланирати своjу сjетву – истакао је Анђушић.

Према његовим ријечима, али и такав тек усвоjен, не може бити за похвалу jер сем што jе наjнижи у Европи, он и не представља суштинско рjешење за нагомилане проблеме

– Усљед повећања циjена нафтних деривата, сточне хране и других инпута, као и без обезбиjеђеног сигурног пласмана производа, пољопривредници су доведени у безизлазну ситуациjу. Влада нема ни стратегиjу везану за увоз, коjи се намеће као jедини могући слиjед догађаjа, jер због овако великог кашњења домаћа производња jе значаjно смањена – додаје он.

Посљедице лоше Владине политике, захватиле су читав државни систем, а jош трагичниjе ће бити када броjни часни домаћини буду дизали руке од свог досадашњег посла, коjим су издржавали своjе породице, закључио је Анђушић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 08:42