Финансијски извјештај / -Фото: Монтенегроберза
21/11/2021 u 10:05 h
Vladimir OtaševićVladimir Otašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Бивши фонд МИГ остао без 6,2 милиона имовине

Стална имовина некадашњег фонда МИГ на почетку прошле године износила је око 15,97 милиона, а на крају 2020. године 8,15 милиона. На дан 30. септембар 2021. године стална имовина компаније МИГ износила је 2,32 милиона еура

Стална имовина бившег приватизационог фонда МИГ из године у годину се смањује. То се може видјети у последњем консолидованом финансијском извјештају, који је објавила Монтенегроберза. Само за неколико мјесеци стална имовина те компаније смањена је скоро 6,2 милиона еура. Стална имовина некадашњег фонда МИГ на почетку прошле године износила је око 15,97 милиона, а на крају 2020. године 8,15 милиона. На дан 30. септембар 2021. године стална имовина компаније МИГ износила је 2,32 милиона еура. Смањена су за неколико мјесеци и обртна средства компаније са 10,7 милиона на 2,1 милион. И готовина на рачунима и у благајни се истопила више од осам милиона еура.

У августу ове године на саjту Монтенегроберзе обjављено је обавjештење компаниjе МИГ да због смањена основног капитала акционарима исплаћуjу дивиденду од 0,67 центи по акциjи. Ова одлука jе од 5. августа ове године. Писало је тада да се исплата новца обавља преко филиjала Хипотекарне банке. За некадашњи ваучер власници су добили по 5.000 акциjа у приватизационим фондовима.

– Право на исплату имаjу сви акционари коjи су уписани у списак акционара друштва МИГ АД Подгорица код Централног клириншког депозитарног друштва на дан доношења одлуке, тj. на дан 5. априла 2021. године. Акционари исплату могу захтиjевати лично или преко пуномоћника овлашћеног у складу са законом – наведено jе у ранијем у обавjештењу. Према тексту одлуке, капитал компаниjе jе смањен за укупно 18,7 милиона еура коjе се диjеле акционарима. Након ове одлуке капитал компаниjе износиће тек 386 хиљада еура. Наjвећи власници МИГ-а сада су комапниjе са Кипра Tikan holding limited са 70,87 одсто, након чега слиjеди велики броj малих акционара.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 02:41